От 1-ви април през газовата връзка с Гърция в страната

...
От 1-ви април през газовата връзка с Гърция в страната
Коментари Харесай

Вече може да получаваме 4 пъти повече газ от Гърция в случай на нужда


От 1-ви април през газовата връзка с Гърция в страната ни ще могат да влизат 4 пъти повече количества синьо гориво. Това става допустимо откакто " Булгартрансгаз " усили техническия потенциал на газопровода сред Кулата и Сидирокастро, оповестиха от газовия оператор.

Това ще разреши на търговците на газ да внасят в страната ни синьо гориво от разнообразни източници, в това число и на полутечен газ от LNG-терминала в Ревитуза, а на идващ стадий и от този в Александруполис. В търговете, които оповестиха " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", ще могат да вземат участие и компании, търгуващи с полутечен газ, което ще направи цените конкурентни, съобщи изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз ". " Основните източници на диверсификация, които биха могли да дойдат от територията на Гърция е втечнения природен газ, защото това е спомагателният вход, който Гърция има повече от това, което има България ", съобщи Владимир Малинов, представен от БНР.

Това дава опция за генезис от Съединени американски щати, от Катар, от Северна Африка да бъде доставен и надлежно потребяван на българския пазар. Считам, че има постоянна основа да бъдат подадени предложения, които да бъдат конкурентни на сегашните цени за българския пазар. Конкуренцията допуска по-добри ", изясни още шефът на " Булгартрансгаз ".

Капацитетът ще бъде препоръчан на платформата за запазване на потенциали (RBP) както следва: За месец април – дневен корав потенциал в размер на 46 535 000 kWh/d. За месец май и юни – месечен корав потенциал в размер на 46 535 000 kWh/d (съгласно аукционния календар на ENSTOG), осведомиха " Булгартрансгаз ". За четвъртото тримесечие на газова година 2018-2019 - тримесечен корав потенциал в размер на 46 535 000 kWh/d, 06.05.2019 година, според аукционния календар на ENSTOG.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР