От 1 септември средната цена на киловатчас електроенергия за домакинствата

...
От 1 септември средната цена на киловатчас електроенергия за домакинствата
Коментари Харесай

От 1 септември токът за домакинствата в Сърбия поскъпва с 6,5 процента


От 1 септември междинната цена на киловатчас електрическа енергия за семействата и дребните купувачи в Сърбия ще бъде увеличена с 6,5 % без Данък добавена стойност, заяви сръбската национална телевизия РТС. С повишаването от 1 септември междинната цена на киловатчас ще бъде с 8,144 динара (0,13 лева) по-висока от сегашната цена, а първите сметки с новата цена ще дойдат през октомври, показва малкия екран. 

Поскъпването на цената на електрическата енергия е било утвърдено от Агенцията за енергетика. От организацията обявиха, че междинната цена на електрическата сила за купувачи, които имат право на обезпечено доставяне по контролирани цени - семействата и дребните купувачи, е била одобрена въз основа на оптимално утвърждения доход и плануваните количества електрическа енергия за продажба на тези купувачи.

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, че повишаването на електричеството няма да заплаши виталния стандарт на жителите, даже и на най-бедните. Той сподели, че страната желае да поеме върху себе си най-голямото задължение на рецесията и добави, че в този момент токът на борсата е към 540 евро за мегават час, до момента в който в Сърбия за жителите токът е съвсем 14 пъти по-евтин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР