От 1 октомври основната месечна заплата на изпълнителния директор на

...
От 1 октомври основната месечна заплата на изпълнителния директор на
Коментари Харесай

Властта вдигна заплатите в НАП

От 1 октомври главната месечна заплата на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите Румен Спецов се усилва на 7000 лева, което е с съвсем 1000 лева повече. Това е решило държавното управление на късното си съвещание във вторник.
" Това е първа смяна на съществена месечна заплата за лице, заемащо тази служба, след 2021 година, като досега главното месечно заплащане на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите е било в размер на 6050 лева ", се споделя в известието на държавната пресслужба.
В претекстовете за покачване на заплатата е записано, че е регистрирана спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите, както и " приноса му за сполучливото осъществяване на стратегическите и оперативните цели на приходната организация, свързани със събираемостта на приходите, доброволното осъществяване на отговорностите на данъчно задължените лица и развиването на предоставяните електронни услуги от Национална агенция за приходите ".
Освен това държавното управление одобри разпореждане, с което утвърди 25 млн. лева спомагателни разноски по бюджета на Министерството на финансите за 2023 година за увеличение на възнагражденията на чиновниците в Националната организация за приходите (НАП) и в Агенция " Митници ". С този акт ще се усъвършенства " салдото в равнищата на заплащането на чиновниците в двете институции. Взема се поради, че организациите подхващат от ден на ден ограничения за рационализация и адекватност на администрацията за осъществяване на заложените проекти за доходи и тяхната събираемост. Увеличението на заплатите на чиновниците ще сътвори условия за усилване на мотивацията за осъществяване на задачите на приходните организации ", се споделя в известието.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР