От 1 октомври хартиената извинителна бележка на учениците вече ще

...
От 1 октомври хартиената извинителна бележка на учениците вече ще
Коментари Харесай

Край на хартиената извинителна бележка

От 1 октомври хартиената извинителна записка на учениците към този момент ще е електронен документ.

От лекаря до учебното заведение бележката ще пътува електронно и автоматизирано, сподели министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. Според него актуалната промяна ще бъде от изгода както за лекарите и учителите, по този начин и за учениците и техните родители.

Електронният документ се издава или от персоналния доктор, или от лекар-специалист в болничната или извънболничната помощ, като по този метод ще реализираме доста икономии и изгоди на всички лица по веригата.

Болният възпитаник отива при своя персонален доктор или различен експерт на обзор. Когато лекарят извърши този обзор, информацията от него се вписва в Националната здравно-информационна система. Това става  чрез профилирания програмен продукт. Още на този стадий автоматизирано се основава електронен документ, който доближава до Националната единна осведомителна система за учебно и предучилищно обучение.

Това е централизираната система на Министерството на образованието и науката. От там нататък въпросната електронна извинителна записка се разпределя към електронния дневник в учебното заведение, където учи съответният възпитаник. По този метод кръгът се затваря. От лекаря до учебното заведение електронната записка пътува напълно електронно и автоматизирано, обясниха управляващите.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР