От 1 ноември започва традиционната акция Зима“, обявиха на брифинг представители на

...
От 1 ноември започва традиционната акция
Зима“, обявиха на брифинг
представители на
Коментари Харесай

Започва традиционната акция „Зима“

От 1 ноември стартира обичайна акция „ Зима “, оповестиха на брифинг представители на партниращите си организации – Съюза на българските автомобилисти, „ Пътна полиция “ в ГДНП, Българския червен кръст и Държавната агенция „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
Целта на акцията е да бъдат сведени до минимум пътнотранспортните произшествия, уточни ръководителят на СБА и алегоричен хазаин инж. Емил Панчев. Той прикани водачите да подготвят колите си за управление при зимни условия и да шофират отговорно.

Началникът на отдел „ Пътна полиция “ – ГДНП комисар Калоян Драганов посочи, че и тази година акцията ще протече в 3 стадия, като всеки един от тях ще е с продължителност по 10 дни. През първата десетдневка фокусът ще бъде върху водачите на колела, през втората акцентът ще е ориентиран към пешеходците, а през третата – към водачите на моторни превозни средства.

Освен на колите си, е значимо хората да извърнат внимание и на аптечката в него, както и да си напомнят основните правила по оказване на първа медицинска помощ на потърпевш, подчерта заместник-генералният шеф на БЧК д-р Тодоровска. Росен Рапчев от ДАБДП обърна внимание на безопасното поведение на водачите на пътя и ги призова да се движат със съобразена с пътните условия скорост.

Акцията се организира в продължение на 27 години по самодейност на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с Министерство на вътрешните работи - ГДНП, отдел „ Пътна полиция “, и Българския червен кръст. През последните години в партньорството се причислиха Изпълнителна агенция „ Автомобилна администрация “, Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Държавна агенция „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

И тази година в първата десетдневка на ноември ще има засилени инспекции на велосипедисти и водачи на ППС с животинска двигателна сила. През втората ще се обърне внимание на пешеходците, които през зимния интервал са изключително уязвими. Освен да пресичат единствено на определените за това места, които в множеството случаи са и осветени, апелът към тях е в тъмната част на денонощието да носят по-светли дрехи или такива със светлоотразителни елементи. Никога да не не помнят, че техните зрителни усещания не са същите като на водачите на МПС, които възприемат случващото се зад стъклата на своите автомобили. В третата десетдневка ще се засилят инспекциите на водачите на МПС и ще се следи колите да са оборудвани с гуми, предопределени за зимни условия или такива с дълбочина на грайфера не по-малка от 4 мм, изправност на осветителната и стъклопочистващата системи.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР