От 1 април 2021 г. изискванията за сериализация и верификация

...
От 1 април 2021 г. изискванията за сериализация и верификация
Коментари Харесай

Специален код върху Covid-ваксините ще доказва произхода им

От 1 април 2021 година условията за сериализация и верификация ще обзет и имунизациите против COVID-19, оповестиха от Българската организация за верификация на медикаментите /БОВЛ/. 

За имунизациите против коронавирусната зараза беше даден първичен гратисен интервал от Европейската комисия, с цел да се облекчи организацията по разпространяването им. След тази дата и имунизациите, както медикаментите по лекарско наставление, ще се създават с неповторим идентификационен код, който потвърждава произхода им. Чрез него те ще могат да бъдат сканирани по цялата верига на доставка до използването им в пунктовете за имунизация, като по този метод ще бъдат предпазени от опити за имитация. 

Интерпол вече издаде предизвестие за нараснал риск от предложение на подправени медикаменти, медицински произведения, ваксини и проби за COVID-19 заради нарасналото търсене в изискванията на световна рецесия, напомнят от Българската организация за верификация на медикаментите. 

Над 3100 аптеки, болнични аптеки и търговци на едро към този момент са включени в системата за верификация в България, която действа от две години. Още към 630 аптеки следва да стартират работа със системата. Националните системи на страните са свързани в Единна европейска система за верификация на медикаментите. Кодовете на създадените опаковки се записват от производителите в Европейския хъб и оттова се разпределят в националните системи. 

През 2020 година в България са били верифицирани към 70 млн. опаковки медикаменти, което съставлява 25 на 100 от размера на българския пазар на медикаменти по лекарско наставление, допълват от Българската организация за верификация на медикаментите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР