От 03 до 06 октомври 2024 г. България за първи

...
От 03 до 06 октомври 2024 г. България за първи
Коментари Харесай

Първо международно изложение за съвременно изкуство в България

От 03 до 06 октомври 2024 година България за първи път ще стане хазаин на влиятелно интернационално ревю за модерно изкуство. „ Sofia Art Fair “ ще се организира в иновационен форум  „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк и ще сплоти художници, галерии, колекционери, представители на бизнеса от разнообразни страни и интернационалната професионална общественост.  В рамките на три дни посетителите на „ Sofia Art Fair “ ще се насладят на творчеството на настоящи модерни художници и ще се срещнат с  разнообразието и трендовете в най-новото изкуство.

Програмата от съпътстващи събития ще сложи на фокус тематики като изкуствения разсъдък и виртуалната действителност, хоризонтите и провокациите, които технологията разкрива пред създателите и културата като цяло. Предвидени са специфични кураторски обиколки, които ще срещнат от близко гостите с творбите на участниците, срещи с създатели, както и богата съпътстваща стратегия с изявени посетители от България и Европа. Така „ Sofia Art Fair “ ще се трансформира в платформа за значими срещи, основаване на персонални и професионални контакти, а най-изкушените ще могат да закупят творби с колекционерска и капиталова стойност. В централното изложбено пространство галерии от България и Европа ще покажат творби на определени създатели. Паралелно, в границите на форума, ще се осъществя галерия на млади български модерни художници, чието присъединяване в самодейността е безплатно. Всички галерии и създатели ще бъдат селектирани от интернационално жури от куратори и изкуствоведи. То се състои от: Радослав Механджийски (изкуствовед и куратор), Теодора Константинова (изкуствовед и куратор), Йохан Густавсон (куратор, Нидерландия), Мартина Йорданова (куратор) и Нина Гшайдер (изкуствовед и колекционер, Австрия).

“Sofia Art Fair “ е трансформиращо визуално-културно преживяване, което сплотява художници, колекционери и запалянковци на изкуството от България и Европа. Събитието има за цел да премисли арт пейзажа в България, като показва виталното разнообразие на актуалното изкуство, предизвиква междукултурния разговор, отбелязва неповторимите креативен изрази и способства за растежа на пазара на изкуство в България. Организатор на амбициозното за страната ни събитие е Фондация „ София диша “, която осъществя сполучливо фестивала за градска просвета „ София диша “, провеждан години наред в столицата. В него изкуството и гения си проявяваха актьори в региона на музиката, танца, изящните и приложни изкуства, киното, театъра, архитектурата, дизайна, обществените и просветителните начинания и екологията.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР