От 01.09.2022 г. Община Хасково обявява прием на документи за

...
От 01.09.2022 г. Община Хасково обявява прием на документи за
Коментари Харесай

Община Хасково обявява прием на документи на желаещи за настаняване в социални жилища, които да бъдат включени в дейности, свързани с обучения и субсидирана заетост

От 01.09.2022 година Община Хасково афишира банкет на документи за евентуални консуматори в обществени жилища, построени по план „ Интегриране на маргинални общества посредством създаване на обществена инфраструктура в град Хасково “ по процедура BG16RFOP001-1.012 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Хасково “. Социалните жилища са жилища- общинска благосъстоятелност, които са планувани за настаняване на избрана целева група, включваща уязвими, малцинствени и обществено слаби групи от популацията и други групи в неравностойно състояние на територията на общината.

За обществените жилища могат да аплайват представители на следните целеви групи:

1. Бездомни хора и/или такива, живеещи в доста неприятни битови условия – лица, които нямат лично жилище и не имат движима или недвижима благосъстоятелност и/или идеални елементи от нея, която може да бъде източник на приходи, както и не са сключили контракт за безплатно прилагане на парцел, не са настанени в профилирана институция на държавна и/или общинска прехрана, и в това време дават отговор на следните критерии:

· Живеят на улицата или на обществени места, без обезпечен подслон;

· Нямат всекидневно място за престояване, които употребяват за нощуване приюти или други услуги за краткотрайно настаняване;

· Обитават жилище, което не дава отговор на законоустановените стандарти за жилищно строителство и проектиране;

· Обитават жилище, което не е електрифицирано, няма достъп до питейна вода, канализация и др.;

· Обитават пренаселено жилище, при което на един член от фамилията се пада по-малко от:

– за едночленно семейство -1 стая;

– за двучленно и тричленно семейство -2 стаи;

– за четиричленно семейство -3 стаи;

– за петчленно и по-голямо семейство – по 1 помещение на член на фамилията.

2. Родители с деца, включително малолетни родители, многодетни фамилии, деца с влошено здраве и такива с увреждания;

3. Хора в риск от беднотия и обществено изключване – лица, чийто междинен приход на член от фамилията за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на обезпечения най-малък приход за страната, избран с акт на Министерския съвет, за същия интервал от време. Семейството включва съпрузите, ненавършили пълноправие деца, както и навършилите пълноправие, в случай че не престават да учат, до придобиване на приблизително общо или професионално обучение, само че не по-късно от навършване на 26-годишна възраст /родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, като се изключи сключилите брак/.

Настоящия асортимент на консуматори е нужен по отношение на осъществяването на план BG05M9OP001-2.056-0014-C01 „ Успяваме дружно “ по процедура „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение “ – съставен елемент 2, финансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 и Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ” 2014-2020г., който е привързан с план „ Интегриране на маргинални общества посредством създаване на обществена инфраструктура в град Хасково “ по процедура BG16RFOP001-1.012 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Хасково “.

Желаещите за настаняване в обществените жилища, които дават отговор на горепосочените условия ще бъдат включени в действия по план BG05M9OP001-2.056-0014-C01 „ Успяваме дружно “, по който се планува: възстановяване на виталния стандарт, обществено включване, нов избор на модел на живот и обичай, приобщаване към общността, равнопоставеност по-отношение на другите, опция за образование, интензивно присъединяване на пазара на труда, възстановяване на здравния статус и нов старт в живота.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР