Освен вкусовите си предимства домашно приготвения оцет не съдържа консерванти

...
Освен вкусовите си предимства домашно приготвения оцет не съдържа консерванти
Коментари Харесай

Без консерванти! Домашен ябълков оцет

Освен вкусовите си преимущества домашно приготвения оцет не съдържа консерванти няма стабилизатори и е необработен - безспорен био артикул.
За изгодите му няма две отзиви по въпроса. Помага за понижаването на кръвната захар, усъвършенства храносмилането тъй като е цялостен с пробиотици и живи бактерии, също по този начин понижава и неприятният холестерол.
Ако обичате домашни артикули тази рецепта ще ви омагьоса с чистият си усет.

Продукти: стъклен буркан 3 литра (най-добре е за ферментиращи артикули да се употребяват стъклени съдове а не пластмасови)
ябълки (добре е да са домашни и да не са третирани с препарати),
2 - 3 сл мед, оцетна гъба - в случай че нямате такава тя ще се получи след първия оцет, тъй че не се тормозете
Приготвяне: Сварете си 2 литра вода и я оставете да се охлажда. Измийте ябълките и ги нарежете на огромни квадрати. НЕ ГИ ЧИСТЕТЕ режете непосредствено със семките и дръжките и те ще ви трябват. Изсипете всички нарязани ябълки в буркана, като оставите към 5 сантиметра до ръба, с цел да протече ферментацията обикновено без да прелива. Сложете меда и залейте с водата колкото събере. Ако имате оцетна гъба я сложете и нея най-отгоре. Ако нямате, е след това ще се получи.
Затворете буркана с марля, по този начин тя хем ще пази от замърсяване, хем ще даде опция на оцета да диша и да ферментира. Приберете буркана с оцета на мрачно, като е належащо престои там най-малко 40 дни, тъй че би трябвало изберете място, което няма да ви е доста топло само че не и студено а също по този начин няма да ви е и нужно. Слънчева светлина не трябва да го доближава също по този начин е значимо да ви е на разположение за безредие.

Важно е с дървена лъжица да разбърквате ябълките, с цел да ферменрират отмерено.
След 40 дни можете да прецедите течността.
Отново значимо – прецедете го през пластмасова цедилка, тъй като живите бактерии не обичат до момента с метал.
От 3 литров се получава към 1.5 литра оцет.
Приберете още веднъж прецеденият оцет в буркан и го оставете за 10 дни повторна за ферментация преди да пристъпите към последна консумация
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР