Освен вкусни, морковите са изключително полезни. Те са източник на

...
Освен вкусни, морковите са изключително полезни. Те са източник на
Коментари Харесай

Невероятните ползи от сока от моркови

Освен вкусни, морковите са извънредно потребни. Те са източник на някои доста значими за здравето хранителни субстанции. Специалистите предлагат да пием сок от моркови всеки ден, като изгодите от това ще са забележими единствено в разстояние на една седмица.

За да ви убедим, ви представяме няколко от невероятните изгоди от сока от моркови:

Сок от моркови против простуда и инсулт

Морковите съдържат голямо количество витамини, бета каротин и калий. Това спомага за подобряването на имунитета и контрола на сърдечната функционалност. Поради голямото съдържане на витамин А в бета каротина, сокът поддържа лигавицата на вътрешните органи, което предотвратява инфекции.

Холестеролът е покачен, хапнете и морков

Бета каротинът оказва помощ да се снижат равнищата на холестерола в организма ви. Има благотворно въздействие върху черния дроб, тъй като спомага за намаляването на мазнините и жлъчния сок в него. Не на последно място, калият намалява равнището на кръвната захар и предотвратява диабета.

Съдържащият се в сока от моркови витамин К оказва помощ кръвта да се съсирва по-бързо. Лекува рани, като наситения с бета каротин организъм се възвръща в пъти по-бързо от рани. Сокът оказва помощ и на венците.

Сокът от морков оказва помощ и за предварителната защита на рак. Специалистите са единомислещи, че колкото повече каротеноиди одобряваме, толкоз по-малко сме застрашени от рак на пикочния мехур, простатата, дебелото черво и гърдата.

 Моркови

В морковите има високо количество на етерични масла, които оказват помощ за понижаване на акнето.

След като са признати в организма, бета каротините се трансформират във витамин А. Известно е, че този витамин пречи на деградация на клетките и по този метод стопира бръчките и стареенето.

Друга функционалност на сока от моркови, която оказва ползотворно въздействие за външния ни тип, е, че бета каротините оказват помощ за усилването на растежа на косата ни.

Доказано е, че сокът оказва помощ за предпазването на неродените бебета от зараза.

Витамин А, съдържащ се в оранжевия зарзават, оказва помощ на тялото да се възвърне след натоварваща подготовка и оказва помощ за растежа на мускулите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР