Освен традиционните първомайски шествия, тази седмица френските власти могат да

...
Освен традиционните първомайски шествия, тази седмица френските власти могат да
Коментари Харесай

Франция очаква седмица на социално напрежение

Освен обичайните първомайски шествия, тази седмица френските управляващи могат да чакат голям брой стачки и митинги, оповестява в. " Фигаро ".

Социалното неодобрение се ускорява от началото на годината, както и стачните мобилизации на държавните чиновници, железничарите, пенсионерите, здравните служащи в домовете за възрастни, а също и личният състав от самолетна компания " Ер Франс " (Air France).

Тази вечер в Париж ще се състои общ протест на синдикатите и на леви политически сили в поддръжка на обществените битки.

На 1 май синдикатите ще дефилират общо взето поотделно макар апела на Общата конфедерация на труда ( " Се Же Те " - CGT) за единни шествия. Само синдикатът " Солидер " (Solidaires) ще взе участие в шествието на " Се Же Те ".

Най-големият профсъюз на частния бранш - Френската демократична конфедерация на труда (Се Еф Де Те - CFDT) - провежда културен и борбен 1 май, дружно с още два синдиката, с предпремиерна прожекция на италианския филм " 7 минути " за служащите от едно текстилно дружество.

Близкото до крайната левица " антифашистко и антикапиталистическо " обединяване " Мили " (Mili) насочи апел във " Facebook " към последователите си " да накарат Еманюел Макрон и неговия свят да изживеят един ден в пъкъла ".

В четвъртък и петък ще има стачки в националната жп компания " Ес Ен Се Еф " (SNCF) и в националния авиопревозвач " Ер Франс " (Air France).
За събота водачът на " Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон е отправил апел за национална манифестация в Париж, " с цел да бъде спрян Макрон и в отбрана на публичните услуги ". Целта е да не бъдат оставени сами железничарите, които са в челните редици на обществената битка през последните месеци.

Но по този начин или другояче президентът Еманюел Макрон ще следи тези събития отдалеко, защото през днешния ден отпътува на едноседмична обиколка в Австралия и Нова Каледония. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР