Освен правилото ябълките да се консумират само сутрин, диетолозите съветват

...
Освен правилото ябълките да се консумират само сутрин, диетолозите съветват
Коментари Харесай

В коя част на деня трябва да ядем отделни храни, за да не пълнеем

Освен правилото ябълките да се употребяват единствено заран, диетолозите поучават в коя част от деня би трябвало да се употребяват други храни, тъй като от това зависи дали те ще бъдат положителни или неприятни за нашия организъм, написа македонският портал Арт кухня.
Банани
Най-добре е да се ядат към обяд, тъй като по този начин укрепват имунитета и почистват кожата. Не се предлага да се употребяват вечер, защото те подтикват нараснало слюнкоотделяне и могат да подтиснат храносмилането.
Ябълка
Ябълките съдържат пектин, който намалява кръвната захар и холестерола - в случай че ги ядете заран за закуска. Така че вечер или през нощта е най-добре да ги избягвате, тъй като пектинът е сложен за асимилиране.
Картофи
Картофите би трябвало да се употребяват през целия ден, тъй като са цялостни с минерали и също по този начин намаляват холестерола. Въпреки това, защото са доста калорични, най-добре е да се заобикалят вечер - това способства за затлъстяване.
Мляко
Горещо мляко преди лягане работи успокояващо и оказва помощ за добър сън. Така че чаша мляко е най-добре да се пие преди лягане.
Ядки
Ако се вземат към обяд, те намаляват кръвното налягане. Вечер не се предлагат - доста са калорични.
Портокали
Портокалите са разрешени и даже е желателно да се ядат през целия ден. Тогава те оказват помощ на храносмилането. Противно на възприетата процедура, сок от пресен портокал не се предлага по време на закуска, тъй като нервира стомаха.
Домати
Препоръчват се за закуска. Тогава те усъвършенстват храносмилането, а вечер могат да причинят отичане на корема.
Ориз
По обяд можете да си позволите порция ориз без гузна съвест. Вечер той бързо ще „ се залепи‘ на бедрата ви.
Черен шоколад
За закуска, да вземем за пример с мюсли, черният шоколад е разрешен. Съдържа антиоксиданти, които забавят стареенето и защищават от сърдечни болести. Ако не желаете да напълнеете, не го яжте сред храненията, а също – внимавайте за количествата!
Смокини и кайсии
Сутрин те укрепват имунитета и спомагат за храносмилането, а вечер предизвикват отичане на корема.
Сирене
Това е още един артикул, който е на-добре да се употребява заран, тъй като в по-малки количества подтиква отслабването. Категорично не се предлага вечер. Тогава е сложен за асимилиране, може да натрупа мазнини и да ви аргументи стомашни проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР