Освен поверията, който спазваме през първия ден от новата година

...
Освен поверията, който спазваме през първия ден от новата година
Коментари Харесай

Какво трябва да направим в последния ден от годината?

Освен поверията, който съблюдаваме през първия ден от новата година има разнообразни схващанията за това, което би трябвало да вършим и през последния ден на остарялата година.

На този ден би трябвало по ярко да изхвърлим боклука си. Това символизира разчистването на мястото за новото и хубавото през идната година. Ако домът ни е чист и спретнат дом на 31-ви декември, то и идната година ще стартира " на чисто " и ще се отървем от проблемите в предишното.

В последния ден от годината е значимо да не давате пари назаем в последния ден на остарялата година, с цел да не изгубите финансовите си триумфи. 

В доста славянски нации има традиция с панделка да се връзват дружно краката на масата за празничната вечеря. Така и през идната година всички ще бъдат дружно и няма да се разделят.

В последните минути на остарялата година изпийте докрай чашата си. Напълнете я догоре и посрещнете Новата година с цялостна чаша. Не правете грешката да  доливайте в остарялото си пиво, напитката от остарялата година би трябвало да бъде изцяло изпита пред 00:00 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР