Освен от САЩ, ЕС ще се опита да си осигури

...
Освен от САЩ, ЕС ще се опита да си осигури
Коментари Харесай

ЕС урежда газ от Азербайджан и Катар

Освен от Съединени американски щати, Европейски Съюз ще се опита да си обезпечи доставки на газ от Азербайджан и Катар при положение, че Русия реши да понижи или спре своите доставки.

Това излиза наяве от на висшия представител за външната политика Жозеп Борел.

„ Подготвени сме при положение на неуспех на дипломацията и преглеждаме всички благоприятни условия. Те включват подобряването на нашата резистентност, в това число работата с сътрудници като Съединени американски щати, Катар и Азербайджан по въпроса за газовите доставки, в случай че Русия реши да ги спре или понижи “, написа той.

Опасенията явно са, че Москва може да прибегне до тези ограничения при наказания на Европейски Съюз. Те ще бъдат наложени при нова военна интервенция в Украйна.

Миналата седмица стана ясно, че единствено за три седмици от началото на годината 70-80 кораба са докарали в Европейски Съюз полутечен природен газ от Съединени американски щати. На 4 февруари представители на Европейската комисия ще пътуват за Азербайджан, където ще обсъдят опциите за импорт на газ с президента Илхан Алиев. Те ще обсъдят и вероятно час от доставките на Катар за Южна Корея да бъдат пренасочени към Европа.

Същевременно Европейски Съюз работи над нови наказания против Русия, които могат да я лишат от артикули, нужни за осъществяване на стратегическите ѝ упоритости, написа Борел.

„ Като част от нашата работа по възпирането напреднахме в подготовката на ответни ограничения, които ще доведат до съществени загуби за съветската стопанска система и финансова система. Разглеждаме също по този начин ограничения за надзор над износа, които да имат дълготраен резултат “, акцентира посланик номер 1 на Брюксел.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР