Освен че е вкусно, киселото мляко е ефикасно, защото укрепва

...
Освен че е вкусно, киселото мляко е ефикасно, защото укрепва
Коментари Харесай

Бабин метод с кисело мляко, който кара косата ви да блести

Освен че е вкусно, киселото мляко е ефикасно, тъй като укрепва и овлажнява косата. То въздейства позитивно на скалпа и защищава кожата от пърхот. Ако желаете да сте с блестяща коса и всички да ви завиждат, тази маска е тъкмо за вас.

Положителното е, че тази маска не коства доста пари, само че е еднообразно ефикасна с някои от най-скъпите. Благодарение на нея косата още веднъж ще придобие типа, в който желаете да я виждате.

Доказани предписания с маска от кисело мляко:

При навлажняване

Ако желаете косата ви да заблести и да я подхраните сполучливо, приготвянето на маската с кисело мляко е вашето решение. А тя не е по никакъв начин комплицирана. Трябва да стоплите три супени лъжички кисело мляко и да разбиете един жълтък до пяна. Добавете в киселото мляко една супена лъжица от жълтъка. Нанесете сместа върху косата, като разпределете количеството отмерено. Започнете от корените и завършете с връхчетата. Омотайте намазаната си коса с забрадка и след час изплакнете косата с вода и с шампоанът, който ползвате.

 маска за лице

За подсилване

Ако косата е отслабена и изтъняла, това е подобаващата маска за вас. За да я приготвите, би трябвало да стоплите 5 супени лъжички кисело мляко на водна баня и вътре в нея да разбъркате един жълтък. Добавете към получената млечна примес две супени лъжици канела, която е смляна авансово. Нанесете консистенцията по цялата дължина на косата, а след 40 минутки изплакнете с топла вода и малко шампоан.

 маска за лице

При битка с пърхота

Маската от кисело мляко е ефикасна за упорития пърхот доста повече от елементарния шампоан. Трябва ви чаша кисело мляко, която да изсипете върху 100 грама трохи от черен самун. Оставете сместа десетина минутки. Прибавете чаена лъжичка зехтин. Получената примес я разбъркайте и я втрийте в корените на косата. Около главата увийте забрадка или найлонов плик. Оставете да подейства 20-тина минутки и изплакнете с топла вода плюс шампоан.

За още по-добър напредък

 маска за лице

Ако желаете да ускорите растежа на косата, смесете три супени лъжички кисело мляко, което е било оставено известно време на стайна температура, с една супена лъжица масло от репей. Покрийте корените и дължината на косата. Сложете торбичка от найлон върху главата и я завийте с забрадка. Изчакайте половин час и изплакнете с щедро количество умерено топла вода и шампоан.

Какъв е минусът на тези маски: когато киселото мляко е ферментирало, миризмата му не е от най-приятните. Когато измивате маската с шампоан и към момента усещате неприятната миризма по косата, измийте я още веднъж, като добавите лимонен сок. Съотношението на литър вода е една супена лъжица лимонен сок. Ароматният цитрусов плод ще унищожи миризмата на киселото мляко.

Ако знаете още ефикасни домашни маски, ще се радваме да ни разкажете повече за тях в мненията.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР