Освен, че действа като антиоксидант, зеленият чай подмладява кожата, като

...
Освен, че действа като антиоксидант, зеленият чай подмладява кожата, като
Коментари Харесай

Натурално средство за красота и млада кожа: Зеленият чай

Освен, че работи като антиоксидант, зеленият чай подмладява кожата, като подтиква регенерацията на клетките. 

Със зелен чай тонизирате и подхранвате кожата и с негова помощ можете да елиминирате торбичките под очите и излекувате умората.

Понякога не е нужно да приготвяте специфични маски и разтвори, с цел да се възползвате от свойствата на зеления чай. Достатъчно е да сложите мокрите пакетчета чай върху очите си вместо маска или да употребявате течността вместо тоник. Косата пък ще стане по-бляскава и здрава, в случай че я изплаквате с не доста парещ зелен чай.

4 домашни маски със зелен чай
Напитката, която изгаря мазнините в корема ни, до момента в който спим
Мазнината, която е най-опасна за здравето ни и която води до ненужно струпване на килограми, е висцералната лой. Тя се натрупва в...
Прочети повече
А ето и няколко забавни маски със зелен чай, които са супер ефикасни за кожата ви.

Ексфолиант за лице

Използвайте 1 ч.ч. зелен чай, като го оставите да се охлади, до момента в който стигне стайна температура, а в обособена купичка сложете 3 с.л. кафява захар и 2 с.л. зелен чай и разбъркайте, до момента в който се получи паста. После с нея масажирайте лицето с кръгови придвижвания.

Тоник за лице

Сварете едно пакетче зелен чай, по-късно пюрирайте една краставица и изстискайте сока от нея и в дребна спрей бутилка сложете 1/2 зелен чай, сока от краставицата, 1 с.л. гел от алое вера и 2-3 капки етерично масло от мента. Разбъркайте и напръскайте кожата на лицето с него и попийте с памучен тампон.
Тази напитка намалява кръвната захар с 30%
Високата кръвна захар е проблем, с който се борят огромна част от хората. Според данни на Световната здравна организация диабетът е директен...
Прочети повече
Маска с мед и зелен чай

Вземете наличието на пакетче зелен чай и го сипете в купа. Към него добаветет 1-2 с.л. мед, до момента в който се получи паста. Нанесете сместа на лицето си и я оставете да престои за 15 минути. После просто изплакнете. Тази маска работи отлично при разчистване на лицето от черни точки.



Ексфолиант за тяло

Сварете две пакетчета зелен чай и прибавете 3/4 ч.ч. захар, 2 с.л. кокосово масло, 1ч.л. мед, сокът от 1 лимон. Хубаво ги разбъркайте и разнесете сместа по тялото с кръгообразни придвижвания. Този ексфолиант за тяло със леден чай можете да съхранявате в стъклен съд в хладилника, като може да издържи до 3 месеца.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР