Осуетиха атентат във Виена. Задържани са двама чеченци, а трети,

...
Осуетиха атентат във Виена. Задържани са двама чеченци, а трети,
Коментари Харесай

Осуетиха опит за атентати на коледни базари в Австрия

Осуетиха атентат във Виена. Задържани са двама чеченци, а трети, който е в пандиза, е считан за уредник. Той трябвало да избяга и дружно да извършат серия от атентати по коледните базари в австрийската столица. Случаят се проверява.

Основният обвинен е 24-годишен мъж, който от пандиза в Хартберг, намиращ се близо до Виена, е поддържал контакт с двама свои сънародници, които сега са следствени във Винер Нойщадт, град наоколо с Хартберг.

Планът на главния обвинен е бил да избяга от пандиза в Хартберг, с цел да извърши атентатите. Междувременно той е изместен в различен затвор с по-строг режим.
Нападението на „ Лондон бридж ” е терористичен акт Засега няма данни за потърпевши българи при офанзивата, оповестяват от Министерство на външните работи
По данни на австрийската осведомителна организация АПА първият атентат е бил заплануван на най-големия базар пред кметството или на също доста посещавания базар към катедралата Свети Стефан. Последващи атентати са били запланувани в Залцбург, Германия, Франция и Люксембург.

Организаторът на терористичните дейности е осъждан дейно два пъти за присъединяване в терористическите милиции " Ислямска страна ". Първата си присъда е получил през 2015 година, защото дружно с майка си и с жена си е желал да се причисли към терористичните милиции в Сирия.

Двамата хипотетични съучастници на 25 и 31 години са били включени в бягството от пандиза и осъществяване на атентатите. Както бе обявено, против двамата се води разследване.

Анонимно известие е насочило вниманието на службите за сигурност и за отбрана на конституцията към тримата мъже. След прослушване на телефонни диалози и наблюдаване съмненията се затвърждават, което води до арест на двамата съучастници.

Полицията е проследила непрекъснатите контакти сред тримата даже откакто 24-годишният е бил изместен в Хартберг, където е била неразрешена връзка с външния свят чрез мобилен телефон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР