Островите на нашата южна съседка Гърция свързваме предимно със слънчевите,

...
Островите на нашата южна съседка Гърция свързваме предимно със слънчевите,
Коментари Харесай

Гръцкият остров на дълголетниците

Островите на нашата южна съседка Гърция свързваме най-вече със слънчевите, морски почивки. Но един от тях е прочут като Острова на дълголетниците - Икария . Там да навършиш 100 години не е някакво изключително събитие, а по-скоро продължение на традицията.

И до момента в който в международен мащаб междинната дълготрайност на живота е 80 години за мъжете и 84 за дамите, на това парче земя в морето не признават сходни статистики, тъй като тук един от трима доживява до 90-те и нагоре , без да страда от съществени болести. Заболеваемостта от ракови и сърдечни болести е доста ниска, депресиите са голяма необичайност, а половият живот продължава до дълбока напреднала възраст.

Всички тези обстоятелства карат редица учени и откриватели да посещават остров Икария и да търсят тайната на дълголетието, която е пуснала кроени там. Учени от Атинския университет подчертават върху диетата на локалните . Тя включва доста бобови култури и малко месо и рафинирана захар.
 Снимка 406854

Освен това, те употребяват съвсем единствено артикули, които сами си отглеждат . На първо място са зеленолистните зеленчуци, които съдържат доста антиоксиданти. Няма по какъв начин да подминем и козето мляко, което има не по-малко потребни субстанции. На ден хората на острова одобряват малко количество калории. Икарианците също по този начин пият доста билков чай и алено вино , за сметка на кафето и твърдия алкохол.

Местните на този остров водят откъснат метод на живот. Тук туристите на са доста, всекидневието е еднакво, само че умерено. Те имат навика да си подремват следобяд , което намалява риска от инсулти и инфаркти. Подпомага и опцията мъжете да вършат секс даже на 70, 80 или 90 години, написа Guardian.
 Снимка 406855

Икарианците надалеч не са богати, само че са доста гостоприемни, дружелюбни, солидарни и с доста, доста мощен дух. Повечето поданици на острова, които гонят 100-те, имат доста тежки истории за описване от своите млади години, които са свързани с беднотия и войни, само че като че ли точно те са ги създали толкоз мощни, колкото са в този момент. Те добре знаят, че депресията и отчаянието са най-големите врагове на дълголетието .
 Тихият океан, вулканичният остров Хунга Тонга и по какъв начин е основан
Как един остров се появи в Тихия океан

И по какъв начин изненада учените

Разбира се, чистият въздух, природата и средиземноморският климат също оказват въздействие върху по-дългата дълготрайност на живота на жителите на остров Икария. Те сигурно не страдат от дефицит на витамин D, само че и сигурно освен природата и навиците са в основата на дълголетието ни, само че и тяхната религия и позитивно мислене.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР