Остров Свети Марко в Черна гора се продава за 80

...
Остров Свети Марко в Черна гора се продава за 80
Коментари Харесай

Продават екзотичен остров за 80 милиона евро

Остров Свети Марко в Черна гора се продава за 80 милиона евро. Площта му е съвсем 340 000 квадратни метра. Намира се покрай град Тиват и преди време е бил благосъстоятелност на туристическото сдружение „ Путник “ в Белград.

„ Общината няма особени пълномощия върху острова, само че е реалност, че това сигурно е един от най-големите запаси сега и е доста значим за спомагателното развиване на туристическата промишленост “, показва ръководителят на община Тиват Желко Комненович, представен от Дарик. По думите му преди мястото е било извънредно известно за отмора. През туристическия сезон на него са работили до 200 души от Тиват.

Продажбата на острови не е казус. През пролетта м.г. за продажба с цена 700 000 евро бе разгласен и дребният частен хърватски остров Мали Космач в адриатическата Сплитско-далматинска област.

Островчето е с повърхнина 5000 квадратни метра и е благосъстоятелност на гражданин на градчето Винишче. Продажбата обаче се затруднява от това, че на островчето не се позволява строителство, както и от сложния достъп до него заради заобикалящите го остри скали.Хърватия има 1244 острова и островчета, 66 от които са обитаеми. Над 80 % от островите са благосъстоятелност на страната, а останалите са частна благосъстоятелност.

В Турция също се продават острови. Един от тях край Мюмарис в Мугла беше разгласен на цена от 210 млн. лири (36,7 млн. долара)и  пуснат за продажба от турски предприемачи, живеещи в Съединени американски щати. Размерът на острова, който има четири залива, е 316 000 кв.м (78 декара).
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР