Острите мозъчно-съдови инциденти, известни още като инсулт, стават все по-чести

...
Острите мозъчно-съдови инциденти, известни още като инсулт, стават все по-чести
Коментари Харесай

Инсулт в млада възраст – защо се случва и как да се предотврати

Острите мозъчно-съдови произшествия, известни още като инсулт, стават все по-чести при младежите.

Обикновено всичко стартира ненадейно. Само след няколко минути, в следствие от лишаването на мозъка от хранителни субстанции, стартира гибелта на стотици кафези. И едвам тогава се демонстрират признаците.

Това са първите признаци на инсулт, които се нуждаят от неотложно внимание, изключително в случай че се проявят остро:
неочаквана уязвимост в краката, ръката или лицето ( тези елементи от тялото като че ли се „ отпускат “; най-често симптоматиката визира единствено едната страна на тялото) ненадейно замъгляване на съзнанието: човек не схваща това, което другите му приказват и самият той не може да приказва ясно проблеми със зрението - могат да обиден едното или двете очи неочаквана замаяност, неустойчивост в походката, затруднено балансиране ненадейно главоболие без явна причина гадене
Важно: в случай че подозирате, че някой към вас е с инсулт, помолете го да се усмихне: ъгълът на устата на засегнатата част на тялото няма да може да се повдигне при усмивка. Също по този начин го помолете да каже нещо (можете да му зададете въпрос) - в случай че той не може да ви отговори ясно, това удостоверява подозренията за инсулт.

След това го помолете да вдигне двете си ръце: сигурно няма да успее да повдигне изцяло едната си ръка.

И още един тест: помолете индивида до вас да изплези езика си ( при положение на инсулт той също няма да увисне тъкмо по средата на устата). Не забравяйте, че в случай че подозирате инсулт, би трябвало неотложно да се обадите на незабавна помощ. Колкото по-рано се окаже здравна помощ, толкоз по-големи са възможностите за позитивен резултат.

Инсулт в млада възраст: аргументи

По предписание този проблем поражда заради нарушаване на кръвообращението в мозъка:
исхемичен инсулт - поражда, когато кръвообращението в главата стопира или е доста понижено заради задръстване на съда от тромб. хеморагичен инсулт - поражда заради мозъчен кръвоизлив, който се предизвиква от увреждане на съдовата стена ( в тази ситуация не се дължи на контузия, а на други причини).
Инсултът може да възникне на всяка възраст. Но в последните години зачестява проявата му при младежи, това се дължи на проблеми с кръвното налягане и " подмладяване " на сърдечните болести. 

Заслуга за това има и фактът, че от ден на ден младежи са с наднормено тегло, водят затънал метод на живот и са подложени на непрекъснат стрес. В допълнение, хората със захарен диабет и висок холестерол са изложени на риск, без значение от възрастта.

Инсултът при младежи е обвързван с съществуването на малформации (анормално развиване на кръвоносните съдове). Те могат да бъдат както вродени, по този начин и добити. Една от най -честите форми на малформации е аневризмата - тя постоянно се появява след черепно -мозъчна контузия (след рухване, удар и пострадвания на главата).

Как да избегнем инсулт в млада възраст: превантивни ограничения

Превенцията е най-хубавото лекуване и във връзка с инсулта към днешна дата е по -актуална от всеки път. За да намалите риска от това заболяване, би трябвало да извършите следното:
спортувайте постоянно следете храненето си - ограничете оптимално бързото хранене и други нездравословни храни; консумирайте най-вече плодове, зеленчуци, риба, постно месо не забравяйте, че пушенето и пиенето на несъразмерни количества алкохол усилва риска от инсулт контролирайте кръвната си захар пазете се от пострадвания на главата и практикуването на рискови спортове научете се да контролирате напрежението
И най-важното: постоянно следете кръвното си налягане. Ако тонометърът е посочил нараснали индикатори най-малко 3 пъти, това към този момент е причина да се консултирате с доктор, който ще назначи нужното лекуване. Не забравяйте, че високото кръвно налягане не всеки път се демонстрира с типичните за него признаци, тъй че единственият метод да избегнете проблемите е да проверявате от време на време индикаторите му.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и не може да замести прегледа при доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР