Остри вътрешнопартийни сблъсъци, нова порция българи със санкции по закона

...
Остри вътрешнопартийни сблъсъци, нова порция българи със санкции по закона
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова:Този път гражданите няма да приемат мълчанието което получавахме назад във времето

Остри вътрешнопартийни конфликти, нова порция българи със наказания по закона „ Магнитски " на Съединени американски щати и старт на регистрацията на партиите за идните избори - по този начин в резюме наподобява отминаващата седмица в политически проект.

Впечатление прави, че за първите четири дни, в които искащите да ни ръководят можеха да подават документите си в ЦИК, едвам две партии и една коалиция са го създали до събота по обяд. Помним времената, когато от ГЕРБ, да вземем за пример, нощуваха пред Комисията, с цел да влязат първи. А в случай че се върнем доста години обратно, би трябвало да напомним, че партиите се редяха, с цел да може първи да изберат цвят на бюлетината си.

За предходните избори през октомври предходната година общо 22 партии и 6 обединения се състезаваха за националната обич. Вероятно и в този момент ще гоним сходна численост, а от това зависи и какъв брой дълга ще е бюлетината.

„ Да станеш народен представител не е просто да отидеш, с цел да получаваш добра заплата и благоприятни условия за бизнес. Чувала съм сходни неща от моите студенти - една част от младото потомство по този начин разсъждава. Аз в тези случаи се пробвам да изяснявам какъв брой е значима ролята на институцията и на всеки един народен представител ", споделя проф. Екатерина Михайлова, която има много сериозен опит в политиката, а през днешния ден преподава конституционно право.

Министерство на вътрешните работи запретна ръкави да следи в задатък за пазаруване на гласове. Стотици от държавната администрация пък ще би трябвало да бъдат командировани в чужбина поради ново условие в секциите зад граница да има представител на страната.

„ Започнахме да привикваме с това да няма парламент или, в случай че има, да не чакаме от него да свърши нещо. Народното събрание е отражение на това, което сме ние, само че тази разноцветност влезе в по-тъмните си краски. Аз съм човек, който чете остарели стенограми и върша разликата в дебатите, които са се случвали обратно в годините. Нивото е напълно друго. Не е нужно да сменяме формата на държавно ръководство, без да си дадем сметка какво може да си подредим в къщата в този момент. Според мен към момента не сме в рецесия, има варианти ", разяснява още проф. Михайлова.

Преди дни стана ясно, че „ Продължаваме промяната " и „ Демократична България " отиват дружно на изборите. А вътрешнопартийните земетресения, става известно, не са по-слаби от конфликтите сред партиите. През седмицата бе оповестено, че знаково лице от смяната напуща - Иван Христанов. Неговото име нашумя към връщането на контрола на „ Капитан Андреево ".

Вътрешната съпротива в левицата пък продължава да клати стола на водача Корнелия Нинова.

„ Винаги е имало вътрешнопартийни конфликти и в бъдеще ще има. Този път жителите няма да одобряват мълчанието което получавахме обратно във времето. Сега ще чакат отговор кой с кого ще бъде още в предизборната акция. За да знаем първият дали нещо ще ни предложи и с кого и това ще дефинира вота ни ", сподели още Михайлова.

През отминаващата седмица стана ясно още, че без настоящ парламент служебната власт ще се опита да бори високите цени. Премиер и министри излязоха със поръчки, че стартират инспекции и наблюдения.

„ Би трябвало тези наблюдения да са непрекъсната работа на органите, които се занимават с тази активност ", счита проф. Михайлова.

Бившият енергиен министър в кабинета „ Петков " - Александър Николов, един от неговите заместници му, както и тогавашният шеф на „ Булгаргаз " Людмил Йоцов се снабдиха с обвинявания поради покупко-продажби с природен газ, сключвани предходната година, откакто Русия спря да ни подава синьо гориво. Николов беше безапелационен, че офанзивата е политическа.

„ Нито съм чела обвинителния акт, нито съм углавен юрист. Виждам, обаче, че тематиката върви в геополитически проект, в посока на това дали сме изпълнявали задължения на Европейски Съюз. Къде сме във войната сред Русия и Украйна? Аз, несъмнено, съм на страната на Украйна и на спазването на глобите. Но въпреки това дано да забележим какви са обстоятелствата. Знам доста добре, че в един развой би трябвало да има обстоятелства. Тук се отваря още една тематика - за недоверието и множеството данни, че органите на следствието не си правят работата, както би трябвало. Нерядко се случва по този начин, че наподобява на политическа кавга. През последните дни имаме образци за прекъснати дългогодишни следствия - против Вальо Топлото, Бобокови и кой ли още не... Затова няма доверие ", безапелационна е Екатерина Михайлова.

Тя споделя още, че таман поради сходни обстановки най-сетне би трябвало да се направи правосъдна промяна. Така може би не непознатите служби ще ни сочат кои висши държавници са корумпирани. А работната седмица приключихме с следващата порция глобени от Съединени американски щати по Закона „ Магнитски ". Сред тях са и двама някогашни министри - Владислав Горанов от ГЕРБ и Румен Овчаров от Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР