Остри критики относно заделените средства за купуване на нови изтребители

...
Остри критики относно заделените средства за купуване на нови изтребители
Коментари Харесай

ВОЙНА в управлението на държавата: Каракачанов и Симеонов гуша за гуша заради изтребителите!

Остри рецензии по отношение на заделените средства за пазаруване на нови изтребители е отправил вицепремиерът Валери Симеонов на последното съвещание на държавното управление на 30 октомври. Тогава беше признат бюджетът за идната година.

От оповестената стенограма излиза наяве, че Симеонов не е склонен с отделянето на в допълнение пари за Министерството на защитата, като счита пазаруването на нови изтребители за ненужно:

Смятам, че, макар че като цяло бюджетът е добре формиран, макропоказателите са също доста положителни, само че въпреки всичко аз мисля, че могат да се извършат избрани промени в него, които биха подкрепили като цяло развиването на страната и не на последно място – и изискванията на заплащане, най-много на работещите в държавния бранш, като причина за осъществяване на действителни промени, такива, каквито ние сме си заложили в програмата, написа Офнюз.

Той счита, че парите за изтребители би трябвало да бъдат пренасочени към повишение на заплатите в администрацията:

Така че, към сегашния миг особено аз персонално, господин Борисов, се усещам леко нерадушен да гласоподавам тъкмо това перо. Днес съм нерадушен и няма да го гласоподавам това перо за бюджета на защитата. Тези пари могат да бъдат ориентирани към тези действия, които изброих.

Симеонов дава образец от нощните си турове по Черноморието и декларира, че хората, които ревизират "фирмите извършители ", взимат 460 лв. и от това не може да се чака дейно да правят работата си.

Това предизвика сътрудника му от Обединени патриоти Красимир Каракачанов да отговори, че този план за армията е значим, а парите са планувани и заделени с решение на Народното събрание.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР