Острата размяна на реплики между български и македонски висши държавни

...
Острата размяна на реплики между български и македонски висши държавни
Коментари Харесай

Ковачевски: Наследниците на Гоце Делчев ще впишат в конституцията наследниците на Радев

Острата замяна на реплики сред български и македонски висши държавни лица продължава, откакто министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски съобщи дне:

" Това, върху което работим, значи, че наследниците на Гоце Делчев ще впишат в конституцията сънародниците и наследниците на Радев. "

Повод за странната имитация бе коментарът на президента Румен Радев през днешния ден, отговор на друга имитация на Ковачевски, че в случай че управлението на РСМ претендира, че построява " съвременно, мултиетническо общество ", то би трябвало да впише " сънародниците на Гоце Делчев " в своята конституция.

Българският стихотворец и бунтовник е измежду най-оспорваните исторически персони сред нас и югоизточната ни съседка.

Премиерът на РСМ е запитан дали страната му се отхвърля от вписването на българите в конституцията след изострянето на разговора сред двете страни.

" Северна Македония не договаря с България, а с Европейския съюз и конституционните промени са част от преговорната рамка с Европейски Съюз. Това (вписването на българите в конституцията - б.р.) е нещо, което би трябвало да се случи, тъй като жителите заслужават да живеят в страна член на Европейски Съюз ", споделя още Ковачевски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР