Остра критика отправи икономистката Мика Зайкова към бюджета за 2024

...
Остра критика отправи икономистката Мика Зайкова към бюджета за 2024
Коментари Харесай

Мика Зайкова за Бюджет 2024: Такава бъркотия не съм виждала дори при Жан Виденов

Остра рецензия насочи икономистката Мика Зайкова към бюджета за 2024 година, препоръчан от финансовия министър Асен Василев.

" Нашият финансов министър е написал бюджет, сякаш земята цъфти и връзва. Този бюджет би трябвало да се върне и да се преработи ", изрично съобщи тя в изявление за Трибюн.бг.

" Промяната на данъчната оценка и повишението на налог здания е черешката на тортата. Искам да припомня на властимащите, че в градовете, където е съсредоточена по-голямата част от популацията, 3/4 от жилищата са панелки и те съвсем се разпадат. Вместо да понижат налога, с цел да съумеят хората да си санират блоковете, те усилват налога най-малко с 35% ", не пести рецензия Зайкова.

" Знаете ли, главният приток на пари в бюджета би трябвало да пристигна от директни налози, а при нас е тъкмо противоположното – притокът идва от косвени налози. Това е по този начин, тъй като имаме 10% плосък налог, а не е като в другите страни, които имат напредничав налог. Нещата не са добре у нас, откъдето и да ги погледнеш ", уточни Зайкова.

" Такава неразбория не съм виждала даже при Жан Виденов. Тогава беше жива покруса, само че в този момент е покруса на квадрат ", споделя още тя.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР