Оставката на здравния министър безспорно е сътресение, но чак криза...

...
Оставката на здравния министър безспорно е сътресение, но чак криза...
Коментари Харесай

Томислав Дончев разкри има ли криза в правителството след оставката на здравния министър

Оставката на здравния министър несъмнено е разтърсване, само че чак рецесия... няма структурни предпоставки за рецесия. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев. Вотът на съмнение на опозицията ще бъде на равнище изразителност, предвижда още той. Правото да управляваш идва освен от претенцията какъв брой добър специалист си, най-важно е доверието, това е " пъпната шнур " сред тези, които взимат решение и хората, сподели Дончев пред Българска национална телевизия.

" Потенциално има доста искащи да станат министри, изборът е сложен, тъй като това е бранш с доста упования и проблеми. Все отново става въпрос за здравето ", разяснява той.

Според Дончев икономическият напредък у нас се дължи на експорта и икономическо раздвижване в Европа, както и по-високо ползване. " Винаги сме твърдели, че би трябвало да харчим толкоз, колкото разрешава стопанската система. Тази година разрешава повече ", регистрира Дончев.

По думите му България разпределя дребна част от Брутният вътрешен продукт, в това време е реалност, че има системи, които са исторически недофинансирани. Според него има неща, които без повече пари не стават, само че не може да се разчита единствено на по-голям ангажимент в бюджета.

По отношение на образованието, той прикани за разговор за това какво се случва в класната стая, започваме диалог с учителите, това е дребна част от това, което би трябвало да се направи. Електронно копие на учебниците ще олекоти ученическите раници. Предполагам, че е мъчно да се промени моделът, само че страната ще влага в наличие, което да е необятно налично до учениците.

За подправените вести Дончев разяснява, че те нормално са от неизвестен източник. Но по думите му сега подправените вести се създават от политическа мощ. Основната ни цел е да вършим потребни неща, а не да се занимаваме с политическа дискусия, сподели Томислав Дончев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР