Оставката на Цветан Цветанов можеше да бъде избегната единствено при

...
Оставката на Цветан Цветанов можеше да бъде избегната единствено при
Коментари Харесай

Политолог: Борисов търсеше повод да обезсили Цветан Цветанов

" Оставката на Цветан Цветанов можеше да бъде избегната само при ослепително и невиждано показване на ГЕРБ на изборите ", сподели в изявление за Радио „ Фокус “ политологът Евгений Дайнов.

Според него водачът на партията и министър председател на страната Бойко Борисов е търсел мотив да обезсили Цветан Цветанов. „ Цветанов се беше главозамаял. Но се случиха две неща. Първо - Бойко Борисов персонално избави акцията, откакто наруши закона и в качеството си на министър-председател, ползвайки държавни запаси, пое партийната акция на ГЕРБ на ръчно ръководство. И второто, което се случи, е, че в области като Велико Търново и Плевен, където Цветанов постоянно е бил доста мощен с партийната организация зад тила си, той се показа доста неприятно. Във Велико Търново ГЕРБ побеждава Българска социалистическа партия с 86 гласа, което е някак си селска разлика. Фактът, че Бойко Борисов избави акцията на ГЕРБ персонално и че в мощни за Цветанов региони резултатът беше слаб, дадоха мотив на Бойко Борисов да махне втория човек и да остане още веднъж демиург на политическа партия ГЕРБ “, изясни той.

Според Евгений Дайнов до момента в който Бойко Борисов и негови другари управляват наказателните органи на страната, подаването на оставки може да заличат свадите, свързани с корупция и злоупотребата с власт. „ По бит, който бяхме не запомнили от времето на Тодор Живков, при Бойко Борисов се направи по този начин, че партията взема решение кой е добър и кой е неприятен, а не законът да взема решение кой е нарушил закона и кой не го е нарушил. Затова всички тези прокурорски преследвания са за посочени хора по политически аргументи. Ако няма политическа причина, по която Бойко Борисов да уточни с пръст Цветанов, чакам, а и всички български жители чакат Цветанов да не бъде разследван от органите на закона “, разяснява Евгений Дайнов.

Според него резултатът за ГЕРБ на европейските избори би бил по-добър, в случай че Борисов бе освободил Цветанов преди акцията, излезе в отпуск и с персоналния си автомобил поеме управлението на акцията. „ Тогава резултатът щеше да бъде може би по-добър, тъй като щеше да бъде по-ясно кой каква тъкмо отговорност носи. Но Бойко Борисов направи разбъркан вид и реализира смесени резултати “, изясни Евгений Дайнов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР