Оставката на премиера Николай Денков беше свързана със споразумението за

...
Оставката на премиера Николай Денков беше свързана със споразумението за
Коментари Харесай

Панев: Ако не се разберем за реформите, няма да стигнем до състава на Министерски съвет

Оставката на премиера Николай Денков беше обвързвана със съглашението за ротацията. На деветия месец трябваше да подаде оставка. Сега часовникът е при президента. Това разяснява депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Владислав Панев в ефира на Българска национална телевизия.

Относно идните договаряния Панев съобщи: Ако не можем да се разберем за 10 дни, няма да се разберем и за два месеца.

Предстоят доста тежки договаряния, най-много какво ще прави изпълнителната и законодателната власт. За нас не е толкоз значимо кой ще влезе в Министерски съвет, а промените, които би трябвало да се случат. Ако не се разберем за дейностите на кабинета и законодателната власт - оптимално чиста процедура за регулаторите, промени в службите, промени в законите, касаещи либерализиране на пазара, въобще няма да стигнем до избиране на министри, уточни още Панев.

Панев разяснява, че промените би трябвало да бъдат разказани в съглашение, с цел да се знае кой каква отговорност поема.

По думите му има риск от нови избори. " Няма потребност от избори, тъй като следва приемането ни в сухопътен Шенген, следва приемането ни в еврозоната. Едно отсрочване поради нови избори по тези значими неща за България - не би било добре ", сподели още Панев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР