Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и свалянето на Валери

...
Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и свалянето на Валери
Коментари Харесай

Георги Гергов: БСП се управлява от треторазрядни хора

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и свалянето на Валери Жаблянов дадоха коз в устата на представители на вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия. Че това ще бъдат главните тематики, наред с организационните, чисто партийни въпроси, пролича от изявленията на Георги Гергов, Янаки Стоилов и Георги Божинов още на влизане на аления пленум, осведоми Канал 3.

Много неточности вършим, Валери Жаблянов е следващата жертва на такива прочувствени, прибързани дейности, които водят до това, което споделих едно време - че партията се ръководи от треторазрядни хора, само че то се потвърди ", отсече водачът на социалистите в Пловдив. По думите му диалогът в партията би трябвало да е за това да стане същинска съпротива и опция, " а освен да приказваме на приказки, а в действителност да бетонираме Бойко Борисов ", разяснява социалистът.

По мотив договорката за ЧЕЗ предприемачът съобщи, че продажбата му на компания с 50 хиляди лева капитал е несериозно. Тази компания, по думите му, като вземе въпросното ЕРП, ще може да смъква държавни управления, предсказа Гергов.

Не мисля, че оставката на Теменужка Петкова ние сме я извоювали, разяснява още някогашният член на ИБ на Българска социалистическа партия, който бе отлъчен от Корнелия Нинова. Оставката на енергийния министър не взема решение казуса в енергетиката, безапелационни са други двама социалисти, коит постоянно подлагат на критика партийното управление - Янаки Стоилов и Георги Божинов.

" Днес, в случай че това го одобри българското общество, значи то е според с него да се подиграват и унизяват, това не може да бъде признато ", отсече Божинов. Той се изрече за противоположното изкупуване на ЧЕЗ от българската страна. " Щом чехите желаят да го продават, ще го купи българската страна ", отсече социалистът.

По тематиката за абсурда с декларацията на Българска социалистическа партия и изречението за Народния съд, че бил " неизбежно и належащо военновременно правораздаване ", някогашният народен представител разкритикува управлението. " Ако ти си последовател на битките на тази партия против фашизма, на оценките й за хитлеризма, в случай че си приел присъдата над фашизма и че Народният съд е детайл от присъдата на спечелилите за вредите на човечеството, които е нанесъл фашизмът, не можеш да се притесняваш, че такова изречение го има в нашата декларация ", изригна Божинов.

" Сега е доста значимо да се слагат два въпроса - този за собствеността и ръководството на българската енергетика, тъй като това са въпроси с огромна значимост за жителите и стопанската система на страната, и оставката на министъра на енергетиката не взема решение този проблем самичък по себе си ", разяснява Янаки Стоилов. " Другият въпрос, за отношението на Българска социалистическа партия към фашизма, би трябвало да бъде удължен ", разяснява някогашният зам.-председател на Народното събрание във връзка отстрването на наследника си на трибуната в 44-то Народно събрание Той оцени като позицията на Българска социалистическа партия, предпазена в пленарната зала, само че това е половината от диалога, тъй като той не може да завърши, счита Стоилов.

Той обаче остана несклоняем против жертването на Жаблянов и мълчанието на ИБ на Българска социалистическа партия, чиято позиция за Луковмарш в действителност бе приписана на него. " Аз не знам дали Изпълнителното бюро работи действително като групов орган?! И в случай че то е дало мандат на един от своите членове да изрази позиция, не би следвало по-късно пък групово или посредством други представители да се разграничава ", нападна управлението Янаки Стоилов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР