Оставката ми бе поискана по едно обвинение, което в началото

...
Оставката ми бе поискана по едно обвинение, което в началото
Коментари Харесай

Политик с претенции да управлява държавата заплашвал Камен Плочев чрез най-добрия му приятел

Оставката ми бе поискана по едно обвиняване, което първоначално не можах да схвана. Това съобщи в утринния блок на bTV шефът на Националната здравноосигурителна каса проф. Камен Плочев. Става дума за „ писмо до дирекционния съвет на НЗОК за невъзможнноста да разплатим нужните средства с европейските страни, което може да докара до връщане на български жители и да сложи в конфузна обстановка с нашите сътрудници в Западна Европа “.

На въпрос дали ще си подаде оставката Плочев отговори изрично: „ Не. Защо да депозирам оставка? Аз нищо нелегално не съм направил “. Той изясни, че още на 2 февруари е изпратил писмо на министъа на опазването на здравето за казуса и той е имал 10 дни да се запознае с него.

„ Директно мен никой не е заплашвал. Мой другар ми се обади и сподели, че с него е извършен диалог да ми съобщи да си подам оставката, да се разделим с положително, тъй като ще бъде включена държавната репресивна машина и аз работа в държавна болница в никакъв случай няма да си намеря “, изясни Плочев по отношение на информацията, че е бил подложен на напън да напусне поста си.

Човекът, предал известието, е „ най-близкият ми другар. Почти толкоз непосредствен колкото Славчо Велков “, уточни шефът на НЗОК. Хората, отправили „ предизвестието “, и приятеля му се познавали. „ Директно никой не ми е споделил нищо “, уточни професорът.

Славчо Велков, народен представител от Българска социалистическа партия, изясни за какво той се е заел със случая и какви са връзките му с Камен Плочев: „ Наричаме се братя, работили сме дружно, имали сме научни писания. Аз съм този, който и посъветва проф. Плочев да не си подава оставка. По няколко аргументи. Министърът не е негов принципал. Няма защо, защото той неведнъж е предупреждавал освен министъра, а и неговия заместител – госпожа Жени Начева, която е ръководител на надзорния съвет на касата “.

Писмото до заместник-министъра е идентично с това „ сякаш скрито писмо “.

По думите на Велков, Плочев е заплашван „ от няколко места “, от „ почитан политик “ с „ висок пост в ръководството на страната “. Той не пожела да назове имена, само че се закани, че в случай че се стигне до оставка на Плочев, той ще изнесе информацията в пленарна зала.

Същият „ почитан политик “ и преди се е обаждал на шефа на НЗОК, само че той просто не вдигнал телефона. тайнственият

И преди му се обаждал, само че Плочев не вдигнал телефона. Тайнствената персона стояла „ по-високо от министър. С искания да ръководи страната. Не министър председателят, несъмнено “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

По адрес на здравния министър Кирил Ананиев проф. Плочев съобщи: „ За 4 месеца се е срещнал с мен единствено веднъж и то да ми желае оставката. Това работа сред министър и началник на каса ли е? “

Проблемът, обиден в прословутото писмо до министъра, е по какъв начин да спрат да се източват парите от касата. Български лекари в чужбина викат с автобуси българи за лекуване, пишат ги като незабавни случаи и след това България ги заплаща. „ Хем ни вземат парите, хем ни взимат фрагментите “, съобщи Плочев.

Той съобщи, че заканите против него са незначителен въпрос. „ За мен е значимо някой българин да не почине в чужбина затова “, добави той.

Славчо Велков се обърна към премиера с апел, че този въпрос би трябвало да се реши без да се подават оставки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР