Оставиха в ареста гастарбайтер Само един член на турското семейство

...
Оставиха в ареста гастарбайтер Само един член на турското семейство
Коментари Харесай

Гастарбайтер, удрял полицай, остава в ареста

Оставиха в ареста гастарбайтер Само един член на турското семейство гастарбайтери, които нападнаха и биха гранични служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в сряда, остава в ареста.
 
Прокуратурата изиска задържане под стража единствено за Абидин Йоздемир. Държавното обвиняване наложи на брачната половинка му и пълнолетните му дъщери парична гаранция от по 2000 лева
 
Прокуратурата дефинира закононарушението като смело и цинично. От държавното обвиняване смятат, че в тази ситуация освен това посягане има по-висока степен на заплаха заради това, че са нападнати не просто чиновници на реда, а служители на реда, охраняващи външната граница на Евросъюза.
 
Гастарбайтер рани служител на реда на " Капитан Андреево "

По делото към този момент има приложена здравна експертиза, която споделя, че турските жители са нанесли една междинна и три леки повреди на чиновник на Министерство на вътрешните работи. Въпреки това отбраната смята, че за това закононарушение не може да бъде упрекнат турският жител, защото нито е имал възможен, нито директен предумисъл да извърши сходно закононарушение. Според юриста на гастарбайтера няма заплаха той да се укрие.
 
Медии в Турция оповестиха, че фамилията е в неопределеност след задържане от служители на реда на Капитан Андреево. Излязоха и фотоси, съгласно които гастарбайтерите са били бити неоснователно от българската полиция. Заместник окръжният прокурор Дарина Славова бе безапелационна, че данни за принуждение от страна на българските органи няма. " Доколкото той е оказал опозиция при слагане на белезници, може би е ответна реакция от страна на чиновниците ", сподели тя. Категорично данни за принуждение от страна на българските органи на реда няма, увери Славова. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР