Остават три дни за подаване на заявления и декларации от

...
Остават три дни за подаване на заявления и декларации от
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване декларации от фирмите за такса смет

Остават три дни за подаване на заявки и заявления от компании за установяване размера на такса за битови боклуци за 2021 година съгласно генерираното количество боклуци, оповестяват от общината.

От началото на акцията през октомври, в Дирекция " Икономика и комерсиална активност " на Столична община са признати над 3900 заявления и съвсем 2000 заявки за допускане на директно договаряне за услугата по сметосъбиране и сметоизвозване.

Очаква се още към 1500 компании да изберат този тип пресмятане на такса боклук за притежаваните от тях нежилищни парцели. Крайният период за приемане на документи изтича на 30 ноември т.г.

За попречване на скупчването на жители, офисът на дирекция " Икономика и комерсиална активност " работи с удължено работно време от 8.00 до 19.00 ч. в делнични дни и от 9.00 до 17.30 ч. в събота и неделя.

На 30 ноември изтича крайният период и за заплащане на такса боклук за 2020 година за жилищните парцели. След тази дата върху дължимите суми стартират да се начисляват лихви. Местните налози и такси могат да се платят на каса във всички 21 районни отдела " Общински доходи ", без значение в коя част на София се намира парцелът или е регистриран автомобилът ви.

Други варианти за издължаване са - по банков път или посредством финансови медиатори, както и през портала на Столична община:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР