Остават по-малко от три седмици до празника на всички студенти.

...
Остават по-малко от три седмици до празника на всички студенти.
Коментари Харесай

Защо пловдивските студенти остават под тепетата за 8 декември?

Остават по-малко от три седмици до празника на всички студенти. 8 декември е денят, в който сегашни, минали и бъдещи студенти чакат с неспокойствие да се съберат и да се забавляват като за последно.
Прочетете още
Очакванията на притежателите на къщи за посетители и вили край Пловдив бяха, че до края на месец ноември всичко ще бъде заето както нормално, само че уви – свободни места към момента се намират. Проверка на TrafficNews демонстрира, че даже и към този миг в уеб страниците има предложения за интервала от 7 до 9 декември. По традиция студентите отпътуват за курортите Банско и Пампорово още в деня преди празника. Сега обаче огромна част от тях избират да останат в града.

Сериозната инфлация и покачването на цените несъмнено се отразяват на решението на младите, само че все пак, студентите са твърдо решени да отпразнуват празника по един или различен метод.

„ Нашият курс не съумя да се провежда тази година и няма да честваме отвън Пловдив. Ще си останем в града, като първо ще се съберем на ресторант, а по-късно ще излезем на бар. Този вид е по-достъпният за всеки от нас сега. Миналата година прекарахме три дни в хотел в Банско за общо 480 лв., с включена вечеря за празника. В момента офертите са двойно или тройно по-скъпи, това ни отхвърли ”, описа студентката в трети курс Анелия Трифонова пред TrafficNews . Moмичето добави, че множеството от сътрудниците й не работят, като това ги принуждава да желаят в допълнение пари от родители им.

Повишаването в цените на горивото също стопират студентите от концепцията да заминат към местоположения, които са отвън и надалеч от града под тепетата, тъй като не им излиза рентабилно, споделят те.

Масово вилите и къщите за посетители чартърен край Пловдив се оферират в пакет от 2 или 3 нощувки. Цените за наемане на подобен вид къща с потенциал от 15 индивида, стартират от  500 лв. дневно и могат да стигнат над 3 хиляди лв., според от екстрите, с които разполагат, сподели изследване на медията ни.

„ Къщата ни за посетители е с потенциал 14 души, имаме и кръчма. Всеки ден получаваме запитвания за цена, екстри и така нататък, само че към този миг никой не е изпратил капаро. Общата стойност, на която предлагаме офертата от три нощувки е 1112 лв., като в тях е включена и празнична вечеря единствено в деня на празника, включваща салата, главно, плакети с мезета и десерт. Алкохолът сами могат да си го внесат. По това време предишните години към този момент беше резервирана, а към този миг към момента не е ”, описа пред наш кореспондент Ангел Сапунджиев – притежател на къща за посетители в родопско село.

През миналата година поради неяснотите към противоепидемичните ограничения, а и освен, независимите вили и къщи чартърен бяха най-предпочитаният вид за отпразнуване на мотива. И макар, че тази година студентите имат цялостна независимост заради отпадането на ограниченията, то други фактори попречват младежите, решили да отпразнуват 8 декември.

Друга собственичка на къща за посетители в Орехово разяснява, че до момента за 8 декември е получила единствено едно питане.

„ Почти няма търсене, за 8-ми са звънели единствено един път. Предишни години звъняха повече, само че като ревизирах в уеб страниците имаше много непокътнати къщи, а в този момент са свободни. Къщата ни е с потенциал 8 индивида, отдаваме я за 300 лв. на вечер. Според мен има повече искащи за вили за Нова година, поради високите куверти по заведенията. А за 8 декември има доста промоции по питейните заведения и това е може би повода към момента да има свободни места ”, съобщи собственичка на къща за посетители в Орехово.

Оказва се, че огромен брой от пловдивските студенти, а и освен, са решили да прекарат празника в градовете, в които са избрали да завършат образованието си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР