Остават 10 дни на фирмите и едноличните търговци да подадат

...
Остават 10 дни на фирмите и едноличните търговци да подадат
Коментари Харесай

Още 10 дни земеделските стопани мога да декларират доходите си

Остават 10 дни на компаниите и едноличните търговци да подадат годишните си заявления и да платят дължимия налог. Близо 307 000 сдружения и физически лица, които правят активност като Едноличен търговец, заявиха и внесоха налозите си преди приключването на крайния период – 30 юни. От тях съвсем 66 000 са подадените досега годишни данъчни заявления от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, оповестиха от приходната организация.

До края на юни самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателните осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация пример № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

От Национална агенция за приходите припомнят, че 30 юни е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби. До този миг близо 241 000 компании са оповестили приходите си пред Национална агенция за приходите 10 дни преди крайния период.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да получите от уеб страницата на Национална агенция за приходите – www.nra.bg или на телефони: 0700 18 700; +359 2 9859 6801 на цена, според цената на телефонния оператор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР