Оставаме на ниво реакция от Европейския съвет (бел. ред. -

...
Оставаме на ниво реакция от Европейския съвет (бел. ред. -
Коментари Харесай

Борисов: Засега няма да гоним руски дипломати заради случая Скрипал

Оставаме на равнище реакция от Европейския съвет (бел. ред. - Съветът сподели, че " най-вероятно " зад нападението против Сергей Скрипал стои Русияи реши да отзове посланика на Европейски Съюз в Русия Маркус Едерер) . Засега няма да гоним съветски дипломати - чакаме спомагателни обстоятелства от следствието в Солсбъри. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след днешното съвещание на Съвета по сигурност към Министерския съвет.

Борисов направи напълно малко изказване откакто беше извършена консултация с посланика ни в Русия Бойко Коцев, който се върна особено от Москва, откакто беше отзован за консултацията.

Според премиера, сега има изключително огромна неустойчивост на Балканите, като той изброи напрежението сред Сърбия и Косово - поради случилото се в Косовска Митровица, където беше задържан и след това експулсиран ръководителя на канцеларията за Косово и Метохия при сръбското държавно управление Марко Джурич, както и поради напрежението сред Гърция и Турция, което се усили откакто турски бойни самолети стигнаха чак до Атина. Борисов уточни като точка на напрежение и Украйна, поради Крим, без да влиза в пояснения за какво в този момент там има напрежение.

Какви бяха реакциите в Народното събрание на думите на Борисов прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР