„Оставам с усещането за съвместна ползотворна работа с избирателите през

...
„Оставам с усещането за съвместна ползотворна работа с избирателите през
Коментари Харесай

Иван Ченчев: През целия мандат с избирателите работихме съвместно

„ Оставам с чувството за взаимна ползотворна работа с гласоподавателите през целия мандат на 44-то Народно заседание ", разгласи в съкратения си обществен доклад депутатът от 26-ти МИР София - област Иван Ченчев. Той е лидер на листата на Българска социалистическа партия в региона и за идните избори и е едно от младите остриета на социалистите. Въпреки че е самоуверен да показва позициите си, не е провокативен, а пореден политик. В Парламента Иван Ченчев има 213 изявления по време на целия мандат и е един от дейните депутати на Българска социалистическа партия. Той е зам.- ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и член на непрекъснатата парламентарна комисия за просвета и медии.

По време на Парламентарен надзор е задал над 40 въпроса, като се интересува от едни от най-болезнените за обществото ни тематики в двете области - за националната памет и опазването на паметниците на културата, за развиването на спорта у нас, за българите в чужбина, повдигайки тематиката за непрекъснато генерално консулство на сънародниците ни в Барселона, както и за ежедневните проблеми на хората от София-област. След негов въпрос министърът на културата Боил Банов сменя статута на къщата - музей на Райна Княгиня в София на недвижима културна полезност от локално значение и на процедура разрешава реновирането й. По време на доклада си Иван Ченчев афишира десетки осъществени цели и в София - област, които са сложени от него пред отрасловите министри след сигнали от жители. Примерите по тази причина най-често касаят разрушената инфраструктура в над 180-те обитаеми места в региона, които е посетил персонално. Някои от тези въпроси са за възобновяване на водоподаването в с. Бърложница, общ. Сливница, прекратяването на две концесии в с. Богьовци, общ. Костинброд, подпомагане при обезпечаването на високопроходим полицейски автомобил за гр. Копривщица, възобновяване на чешмата на пътя за с. Литаково, общ. Ботевград.

За Ченчев е значима грижата за елементарния човек и неговия делник. Въпреки че не обича да приказва по тази причина, получава признателност от хората, участвайки в над 40 благотворителни начинания за потребностите на културните и спортни институции, децата и младите фамилии в региона. Както самичък загатва, не е прекъсвал връзката със симпатизантите, членовете и структурите на Българска социалистическа партия в цялата област, присъствайки на срещи, празници и партийни мероприятия.

Парламентарната активност, в която Ченчев взе участие в 44-ото Народно заседание, включва 20 препоръчани законопроекта, присъединяване в две парламентарни делегации, 2 оферти за осъществяване на народен референдум, 38 плана за решения, сред които и това за анулация на решението за преустановяване на създаване на АЕЦ Белене и други В доклада пред гласоподавателите си Иван Ченчев показва вяра, че е оправдал доверието им и има вяра, че те ще го поддържат още веднъж и в идните на 4 април избори.

Защото за него политиката е опит за решаването на поставените проблеми, които на първо място приема като персонална идея. И даже и да е мъчно, той не се отхвърля от задачите си. Заради връзката му с науката и духовността. Дядо му Иван е бил професор по ветеринарна медицина и шеф на Ветеринарния институт. Баба му Лена е основателка на Шуменския спектакъл и дълготраен шеф на столичния спектакъл 199. Бащата на Иван - Ивайло също е професор по ветеринарна медицина. В момента обаче фамилията му живее в Канада. Именно там всяка година депутатът затвърждава българската връзка със сънародниците ни зад Океана, срещайки се с хора на изкуството, дипломати, спортисти, публицисти, само че на първо място - българи. Както самичък споделя, усеща Канада като втори дом поради обществените благоприятни условия, които карат даже чужденецът да изпитва сигурност там.

Още от дете негов кумир е баскетболистът Майкъл Джордан, само че огромната му обич остава футболът. „ Татко пръв ме заведе на „ Българска войска ", споделя спомените си Иван. От този момент предава сърцето си на ЦСКА. След Централната армейска спортна школа приключва треньорство и състезателен мениджмънт в НСА. Още от първи курс стартира кариерата си в публицистиката, като оставя ярка диря в редакциите на „ Нощен Труд ", „ Меридиан мач ", „ 7 дни спорт ", „ Тема спорт ". Става основен редактор на вестника на ЦСКА „ Лидерът ". Поканен е и в екипа на предаването „ Спортмания с Крум Савов " в Канал 3. Затова в Парламента приема за идея да пази свободата на словото, участвайки като член на краткотрайна комисия за изследване на обстоятелствата и събитията, свързани с спиране на излъчването на стратегия „ Хоризонт " на Българското национално радио.

През 2009 година работи в две спортни академии в Торонто, където е и съосновател на тима „ Българските лъвове ". С българския отбор Иван Ченчев доближава до полуфинал в канадската футболна лига през 2010 година Дори и в Канада продължава журналистическата си кариера във вестник „ Български пламък ". Въпреки обществените условия на непознатата страна избира да се върне и да работи в и за България. Става пресаташе на ЦСКА, само че напуща клуба, с цел да стане народен представител от Българска социалистическа партия. По това време се потвърждава и като един от най-успешните ръководители на Районния съвет в кв. Оборище в София, като притегля над 50 младежи и съумява да ги възпламени за концепциите на партията.

Той е и единственият български политик в последното Народно заседание, който даде обещание и подари над 15 000 лева за развиването на ЦСКА - средства, които клубът му дължеше след разгласен банкрут.

Гледайки към бъдещето, чака безапелационна победа на Българска социалистическа партия на идните парламентарни избори. Преди всичко обаче Иван Ченчев продължава да търси и пази своята истина за по-добрия метод на живот на всеки българин, без значение дали той живее в някое родолюбиво кътче в страната, или в международните мегаполиси зад Океана.

Зад сполучливия политик стои и грижлив екип. За екипа на Иван Ченчев по време на предизборната акция той оправдава първата позиция в листата на Българска социалистическа партия за София-област, тъй като е най-хубавият. „ Избирателите към този момент знаят това! ", споделят девойките и момчетата от тима на Ченчев и ги приканват да го поддържат още веднъж, гласувайки за партия номер 4 в бюлетината.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР