Остава засиленото полицейско присъствие в Мъглиж. При сблъсъци с жители

...
Остава засиленото полицейско присъствие в Мъглиж. При сблъсъци с жители
Коментари Харесай

Остава засиленото полицейско присъствие в Мъглиж

Остава засиленото полицейско наличие в Мъглиж. При конфликти с поданици на ромската махала в града нощес пострадаха петима служители на реда. Служителите на реда са били нападнати с камъни по време на профилирана полицейска интервенция в квартала.

Мъглиж

Снощи в квартала стартира профилирана полицейска интервенция за задържане на разположение, което атакува служител на реда при нелегално съревнование с каруци. След направените арести, група роми почнала да хвърля камъни по колоната полицейски коли. Ранени са петима жандармеристи.
Гл.комисар Георги Хаджиев: Някои членове на нашето общество отхвърлят да съблюдават общоприетите правила и се усещат недосегаеми на избрани места и територии. Само ще кажа, че хипотезата недостижимост и дума не може да става, тъй като полицията има и опцията и потенциала да влезе на всяко едно място и да задържи причинител на закононарушение.
За да овладее напрежението, се наложило полицията да използва физическа мощ, органите на реда са възпроизвели и няколко предупредителни изстрела във въздуха.
- Какви са тези безобразия, ще влизат и ще бият... Ние не желаеме такива насилия в нашите квартали! Какво като сме гето, какво като сме роми, ние също имаме права. - Каски ще хвърчат - щом ще бият наред, ще хвърчат глави.
Арестувани за нападението са двама души. Един беше разгласен за търсене, само че през днешния ден се е предал. Ситуацията е овладяна и публичният ред е възобновен. Въпреки това засилено полицейско наличие в Мъглиж остава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР