Остава точно 1 година до Световното първенство през 2022 година

...
Остава точно 1 година до Световното първенство през 2022 година
Коментари Харесай

Зашеметяващите 140 милиарда паунда ще струва Мондиал 2022! На всяка седалка по стадионите ще има климатик

Остава тъкмо 1 година до Световното състезание през 2022 година в Катар, което започва на 21 ноември следващата година и ще е първияъ " зимен " Мондиал, тъй като няма по какъв начин да се организира през лятото, когато жегите в Катар са нетърпими. Парите изхарчени за игрища и инфраструктура са невероятни, като прогнозите са да доближат 140 милиарда паунда.

Седем от осемте стадиона са налични един до различен за към 50 минути. Парите помогнаха за построяването на седем чисто нови футболни стадиона в пясъците към столицата Доха. Всички като се изключи един, ще продължат да бъдат употребявани след Мондиал 2022.

Централният и най-блестящ от тях е стадион „ Лусаил “, който ще бъде хазаин на 10 мача, в това число финала на 18 декември. Капацитетът му е за 80 000 души. Той се издига в пустинята, а дизайнът му е основан на комплициран обичаен фенер.

Седем от осемте стадиона за Световното състезание следващата година ще имат и климатик по всяка седалка.

Стадион „ Рас Абу Абуд “ е с потенциал 40 000 места. Той се намира от другата страна на залива от известния бряг на Корниш в Доха. Първият разглобяем стадион, издигнат от стомана и контейнери за превозване, който ще бъде употребен за отнемането му в границите на три месеца.

Това е единственият стадион, който ще бъде без климатик. Шефът на стадиона Махмуд Рашад сподели: „ Това, което направихме тук е малко знамение. “

Припомняме, че цялата блъсканица към градежите на игрища , инфраструктура, хотели и какво ли още не - досега лиши хиляди човешки животи на служащи, които с апритискани да работят при ужасяващи атмосферни условия и експедитивност. Точно тези обстоятелства са в основата на това редица организации, защитаващи човешките права, да бойкотират Мондиала и да жигосват достиженията на Катар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР