Остава тежко състоянието на 8-годишното дете, което беше поразено от

...
Остава тежко състоянието на 8-годишното дете, което беше поразено от
Коментари Харесай

Чудо: 8-годишният, ударен от мълния, е без мозъчни поражения

Остава тежко положението на 8-годишното дете, което беше изумено от гръмотевица на плажа в Бургас през вчерашния ден. Лекарите не престават да се борят за живота му. Добрата вест е, че виталните му индикатори, все още, са постоянни.

8-годишното момченце, настанено в бургаската болница, все още е в медикаментозна кома, интубирано и на апаратна вентилация.

„ Последното нагледно проучване, което имаме, е резултатът от скенера. За благополучие демонстрира, че няма патологични отклонения на основен мозък. Оттук нататък следва едно постепенно и гладко пробуждане от страна на сътрудниците от реанимация и продължение на дейното наблюдаване и последици, оценка на неврологичния статус на детето. Към този миг можем да кажем, че има изгаряне в региона на седалището, това е от забележимите елементи, били са наранени и долните крака “, съобщи пред Българска национална телевизия доктор Светослав Тодоров, заместник-директор на УМБАЛ-Бургас.

Вчера детето, дружно със фамилията си, изчаквало сестра си да завърши тренировки по танци на плажа. Застигнала ги обаче гръмотевична стихия. В опит да намерят заслон, тръгнали към близкото заведение на плажа, само че поради дъжда детето се намокрило и станало проводник на мълнията. Според спасители ударът от гръмотевица на плажа не е измежду честите произшествия, само че измежду най-опасните.

„ Когато човек е навън място, приказваме за плажа, първото нещо, когато има светкавици, не би трябвало да се влиза във водата, тъй като водата е проводник. Хората би трябвало оптимално да не застават под дървета, не би трябвало да се застава под чадър, тъй като те също са проводник. Да няма телефони. Единственото нещо, което могат да създадат в тази обстановка, за по-малко проводимост, е да застанат в такава поза и просто да чакат да мине самата мълния, самата мълния, тъй като по този начин е най-малката точка, която имаш за проводимост “, посъветва Петър Русев, старши избавител.

А възобновяване след сходни произшествия е дълго, споделят лекарите. Преди година гръм удари 18-годишно момиче в Приморско. След лекуване Теодора се възвърне. Сега лекарите вършат всичко допустимо и този случай да приключи с благополучен край.


За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР