Остава тежка обстановката на проходите Петрохан и Троян - Кърнаре,

...
Остава тежка обстановката на проходите Петрохан и Троян - Кърнаре,
Коментари Харесай

Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени

Остава тежка ситуацията на проходите Петрохан и Троян - Кърнаре, поради големи нападали дървета след вчерашния снеговалеж там. Двата прохода ще останат затворени, заради продължаваща заплаха.

Това съобщи пред публицисти ръководителят на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов.
" Събираме групи и дружно с Гражданска отбрана, горските стопанства, пътно поддържащи компании, които цяла нощ са работили в двата прохода, само че поради падащите непрекъснато дървета взех решение да ги изтегля нощес, само че от сутринта всички са на място и работят ", описа инж Дончо Атанасов, началник на УС на АПИ.

" В южната част на прохода Троян - Кърнаре има 2 км, които са непроходими поради паднали дървета. "
Според него при нанагорнище на Троян - Кърнаре откъм Троян към Беклемето също има проблеми по същата причина.

" На място са и регионалният шеф, шефът на Областното пътно ръководство, депутати - всичко, което би трябвало да се активизира, ще се активизира и се надявам по най-бързия метод да отворим проходите ", надява се инж. Атанасов.

Засега единствено Петрохан и Троян - Кърнаре са затворени, остават проходими все още Витиня, Шипка, Хаинбоаз и останалите старопланински проходи.

На " Петрохан " десетки водачи бяха блокирани през вчерашния ден и макар предизвестията на синоптиците бяха неподготвени и без зимни гуми. Обходният маршрут е през Искърското дефиле. От АПИ поучават водачите да карат деликатно и със съобразена скорост.

От нощес сняг вали и на връх Шипка. Няколко екипа на пътно-поддържащата компания цяла нощ разчистваха пътя през прохода.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР