Остава по-малко от месец до майските празници и съответно до

...
Остава по-малко от месец до майските празници и съответно до
Коментари Харесай

Календар 2024: Кога ще почиваме през май и как да съчетаем успешно с отпуски

Остава по-малко от месец до майските празници и надлежно до поредицата от почивни дни. Ако към момента не сте мислили за отпуски, идващите редове за обмисляне на заслужена отмора са за вас.

През май формалните почивни дни и празници са 6 през целия месец.

1 май (сряда) е Ден на труда и е формален почивен ден. 3 май (Разпети петък от Страстната седмица) и 4 май (Велика събота от Страстната седмица) са публични почивни дни за Великден. А на 5 май (неделя) е и самият Великден - православното общество отбелязва Възкресение Христово. 6 май е Гергьовден - Ден на храбростта и Българската войска. Почивните дни тук действително не са доста, само че се падат комфортни в седмицата.

Ако си вземете 2, 7, 8, 9 и 10 май (само 5 дни отпуск), в действителност ще почивате близо 2 седмици, като ще имате разполагаем 2 уикенда. Разбира се, в случай че имате опция, може да си вземете още и 29 април (понеделник) и 30 април (вторник) и ще имате 16 цялостни почивни дни. Така последният ви работен ден ще бъде 26 април и ще се върнете на работа чак на 13 май. И всичко това единствено със 7 дни отпуск.

Следващата порция от майски празници е в завършек на месеца.

24 май (петък) е Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност и е формален почивен ден. Тук ще се получат 3 почивни дни поради уикенда.

Ако, обаче, имате опция, може да си пуснете отпуск от 20 май (понеделник), който е и неучебен, до 23 май (четвъртък) и по този начин за 4 дни отпуск ще получите малко повече от седмица (+ предходния уикенд - 18 и 19 май). При втория вид последният ви работен ден ще е на 17 май и ще се върнете назад на 27 май.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР