Остава неясна причината за хранителното отравяне на над 100 деца

...
Остава неясна причината за хранителното отравяне на над 100 деца
Коментари Харесай

Причината за хранителното отравяне на над 100 деца във Варна остава неясна

Остава неразбираема повода за хранителното отравяне на над 100 деца от Гимназията с преподаване на непознати езици " Йоан Екзарх " във Варна, които получиха тежко стомашно разположение след коледно празненство в средата на декември. Анализът на районната здравна ревизия не откри салмонела и стафилококи в храната и в микробиологичните проби на децата и на личния състав от заведението, за разлика от Агенцията по храните, която откри стафилококи в част от личния състав.

Варна

Първите проби, взети от Агенцията по сигурност на храните, откриват стафилококи по ръцете на бармана от заведението и на 4-ма чиновници от компанията за кетъринг. Лабораторните проучвания, направени от Регионалната здравна ревизия, обаче, се негативни.

доктор Янка Драганова - шеф на Дирекция " Надзор на заразните заболявания " към РЗИ - Варна: Аз не мога да направя епидемиологичната връзка сред ръцете и съответната хранителна токсоинфекция на база позитивните стафилококи, които се изолират от ръцете на личния състав. Абсолютно нищо не се изолира от хранителен артикул, от околна среда, взети в хранителното заведение и в съответния бар, където са се провели празненствата.
Не са открити болестотворни вируси и бактерии и в пробите, взети от децата.
доктор Янка Драганова: От моя позиция мога да кажа, че се касае в действителност за хранително отравяне, само че с незнаен източник и извършител на болестта.
Очаква се до края на месеца Варненската районната прокуратура да реши дали заведението, в което са чествали децата, и компанията за кетъринг още веднъж ще бъдат отворени.
 Затвориха заведението, в което близо 100 деца получиха хранително отравяне Затвориха заведението, в което близо 100 деца получиха хранително отравяне
Заведението, където 97 възпитаници получиха хранително отравяне на коледно празненство, беше затворено от Агенцията по сигурност на храните във Варна. Кетърин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР