Оспорвани битки, изпреварвания, борба до последния метър за призовите места

...
Оспорвани битки, изпреварвания, борба до последния метър за призовите места
Коментари Харесай

Оспорван първи ден на пистата край Серес

Оспорвани борби, изпреварвания, битка до последния метър за призовите места имаше в обилие в първия ден на пистата край Серес, Гърция – 13-ти кръг от Балканския пистов шампионат 2022. След стартовете в събота отборната купа отиде при Турция, пред тимовете на България и Гърция.

В общия клас SP 125/SSP 300 успеха сграбчи Мерт Конюк от Турция, пред Патрик Паскота и Разван Теодореску от Румъния. От нашите с най-предно класиране е Лорен Венков от Въжаров рейсинг тийм с Ямаха – 6-ти, Виктор Стоянов от Еконт рейсинг тийм с Ямаха е 10-ти, Геновева Кънева от МК Боляри с Ямаха е 11-та, Мартин Найденов и Румен Димитров (и двамата от СБ мото рейсинг тийм с Кавазаки) са надлежно 12-ти и 13-ти.

При 125-кубиковите триумф записа Пламен Христов от МСК Плевен с Априлия. Шампионът на Испания в клас Мото 4 Никола Мирославов почете надпреварата на пистата в Серес, като се включи в конкуренцията в клас SSP 300. Никола кара отвън класирането, само че употребява опцията да тества новия си мотоциклет Beon, с който ще кара през идващия сезон в пистовия шампионат на Испания в Pre Moto 3.

Във Formula 600 Аспарух Йорданов от СБ мото рейсинг тийм с Кавазаки зае 3-то място, след спечелилия Муамер Каракая от Турция и Христиан Бузалковски от Северна Македония. Останалите ни представители – Митко Митков от СБ мото рейсинг тийм със Сузуки е 5-ти, Ангел Траков от АИТ рейсинг тийм с Ямаха – 6-ти, Норман Димитров от Камикадзе рейсинг тийм с Ямаха - 7-ми, Николай Денев – 8-ми, Николай Петров от Еконт рейсинг тийм с Ямаха – 9-ти, Йосиф Христов – 10-ти, Ангел Луканов от Хела мото спорт с Хонда – 12-ти, Тодор Николов от Камикадзе рейсинг тийм с Ямаха – 13-ти, Йордан Пашев от Въжаров рейсинг тийм с Хонда – 16-ти и Борислав Рачев – 17-ти.

Петър Бакалов от СБ мото рейсинг тийм с Хонда приключи на 3-та позиция във F 1000, а след него се подреди Велислав Марков от НСА моторспорт с Кавазаки. Победител в класа стана Синиша Кочовски от Северна Македония, а втори е Александър Ивкович от Сърбия. Другите българи - Цветелин Пенчев от МК Боляри със Сузуки е 6-ти, Валентин Георгиев от Камикадзе рейсинг тийм със Сузуки – 8-ми, Бойко Божинов от Зедмото с Ямаха – 9-ти, Пламен Бонев от МК Боляри с БМВ – 12-ти, Симеон Сираков от Еконт рейсинг тийм със Сузуки – 13-ти, а Илия Илиев от Въжаров рейсинг тийм с БМВ – 21-ви.

В SSP 600 Михаил Иванов от М78 рейсинг тийм с Ямаха, Марио Ашминов от Еконт рейсинг тийм с Кавазаки и Аксел Исмаил от Семеен кодекс Кранк пауър с Ямаха са надлежно 7-ми, 8-ми и 9-ти. Победител стана Алекс Папагеоргиу от Гърция, пред Йонел Паскота от Румъния и Фуркан Йърилмаз от Турция.

Мартин Чой от Еко БМВ Министерски съвет 77 рейсинг тийм с BMW завоюва в клас Супербайк, а втори остана неговият съотборник Кристиан Наполи с Ямаха, трети приключи Милен Георгиев от СБ мото рейсинг тийм с Ямаха. Красен Кънчев от КК 9 рейсинг тийм с БМВ е 7-ми, Боян Бончев от Байк билд рейсинг с БМВ – 8-ми, Димитър Митов от МК Боляри с БМВ – 9-ти, а Денчо Караиванов от Кранк пауър с БМВ – 17-ти.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР