Оспорвана битка за второто място, осигуряващо участие в балотажа и

...
Оспорвана битка за второто място, осигуряващо участие в балотажа и
Коментари Харесай

Център за маркетинг и анализ: Васил Терзиев отива на балотаж с 32%, не е ясно срещу кого

Оспорвана борба за второто място, осигуряващо присъединяване в балотажа и относително ниска изборна интензивност. Това демонстрират данните от прочуване на електоралните настройки за вота в столицата, показано през днешния ден от шефа на Центъра за разбор и маркетинг Юлий Павлов. Проучването е извършено в интервала 19 - 23 октомври сред 804 пълнолетни жители на София. Възложител на проучването е самата организация посредством метода на директни стандартизирани изявленията.

С 32,6 % поддръжка води претендентът на ПП-ДБ и " Спаси София " Васил Терзиев, заяви шефът на Центъра Юлий Павлов.Неговите гласове обаче няма да са задоволителни за победа още на първи тур. След него се подреждат излъченият от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян и Ваня Григорова, номинирана от " Българска социалистическа партия за България ". Техните проценти са надлежно 23,4 и 19,5.

" Последната седмица тази преднина съвсем е изключено да бъде стопена на Васил Терзиев. Между Хекимян и Ваня Григорова обаче битка ще има до последния миг кой ще стигне на балотаж ", сподели Павлов.

Данните за настройките при възможен балотаж с Хекимян и Григорова също дават преднина на Терзиев:

" Но съвсем несъмнено ще е много надалеч от безспорното болшинство в СОС, 7-8 гласа няма да му стигнат и следва мъчно ръководство. Но такава ще бъде обстановката във всички регионални центрове ".

Интересно е още, че Терзиев и Хекимян имат по-ниска поддръжка спрямо тази за листите за общински съветници на техните обединения, а Ваня Григорова получава по-голяма поддръжка.

В челната шестица влизат още Деян Николов от Възраждане с 9,7 на 100, Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ с 6 % и издигнатият от локална коалиция КОД Вили Лилков с 4,5 на 100. 

Според Павлов изборната интензивност ще е по-ниска спрямо последните парламентарни избори. Според него пред урните ще се явят към 350 хиляди софийски гласоподаватели.

Проучването е извършено в интервала 19 - 23 октомври сред 804 пълнолетни жители на София. Възложител на проучването е самата организация посредством метода на директни стандартизирани изявленията.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР