Особена сила има в българския народ.Различна.Тиха и невидима.Като съскащият звук

...
Особена сила има в българския народ.Различна.Тиха и невидима.Като съскащият звук
Коментари Харесай

Румяна Ченалова: Българинът няма да разтърси Европа с протести.Ще се инати- тихо , но безкомпромисно - Топ новини

Особена мощ има в българския народ.Различна.Тиха и невидима.Като съскащият тон при закаляване на стомана.Като предизвестие и заричане.

800 години без страна. И все пак – с език и схващане за национална еднаквост.С просвета и обичаи, с религия и име- скрити, защитавани, живи все пак.С печата на богомилите, чието обучение като че ли идва от бъдещето.С книжовност, която през днешния ден употребяват 300 млн души в света.

„ България е черният дроб на човечеството “ беше писал П.Дънов.Мястото където се стичат отровите с цел да бъдат пречистени.Лабораторията на живота.Мястото където животът побеждава гибелта.

Колко мощ е нужна с цел да бъдеш това място? Колко религия? Колко примирение и състрадание?

Не постоянно същински значимите хора и нации са на показ.Не постоянно са герои.Героизмът е самопризнание или пояснение.Понякога е умишлена неистина – изключително през днешния ден.

Българинът няма да раздруса Европа с митинги.Ще се инати- безшумно, само че безкомпромисно.Както се случи с в@ксинациите.ЕС не съумя единствено в България.

Както с Истамбулската спогодба.Българинът в никакъв случай няма да размени патриархалните си полезности с джендър идеологията.

Българинът усеща мъчително истината.Знае, че през днешния ден е огромната борба със злото.Разпознава положителното със сърцето си и в никакъв случай няма да застане на страната на глобализма.Вярва в Русия и в съществуването на онази невидима мощ, наречена Бог, космополитен разсъдък или просто правдивост.

Затова има силата да преработи отровата, просмукала други общества и нации.

Затова оцелява – като страж на общочовешките полезности.Без показност, с доста дебелоглав, нечовешко самообладание и религия.

И да – има облъчени, даже са болшинството през днешния ден в българския парламент.Те не са закалената стомана на българщината.Те са търговците от храма, юдите, каквито има всяко общество съгласно законите на публичното израстване.Те са антиподът, другият полюс, необходим за развиването, за протичането на силата нужна за придвижването.Обречени са – случайници, от които историята ще се отвърне с пренебрежение.

Странна е силата на българина – като подводно течение, като бученето на земните глъбини, като лавата в пораждащ се вулкан.Сила, която не се вижда и постоянно подценява.Силата на страж.

Румяна Ченалова, Facebook

Особена мощ има в българския народ.Различна.Тиха и невидима.Като съскащият тон при закаляване на стомана.Като…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР