Основното възнаграждение на властта зависи от заплатата в обществениясектор, измерена

...
Основното възнаграждение на властта зависи от заплатата в обществениясектор, измерена
Коментари Харесай

Висшите държавници в България със сериозно намаление на заплатата

Основното заплащане на властта з ависи от заплатата в публичния бранш , измерена от НСИ в края на всяко тримесечие. Средната заплата в публичния бранш през декември беше 2 127 лв., а в края на март намаля до 1 874 лева Според специалисти спадът  евентуално е обвързван с годишните бонуси , които нормално се заплащат около коледните празници, показва.

През идващите 3 месеца предстоят понижения и за висшите държавници. Ето какви ще бъдат те: 

Основното заплащане на президента понижава от 12 800 на 11 300 лева Тук не се включват класовете прослужено време. Така президентът ще взима месечно 1500 лв. по-малко.

Премиерската заплата понижава с съвсем 1 200 лв., от съвсем 10 000 на 8 700 лв..

Депутатите ще взимат заплатата от съвсем 6 400 лв. единствено този месец, от идващия към този момент ще получават по към 5 600 лв.. Почти 800 лева по-малко, само че това е без добавките за стаж и без спомагателните проценти за участия в комисии.

На този декор народните представители изслушаха финансовия министър Росица Велкова за финансите на страната . Оказва се, че удълженият бюджет от предходната година, който работи сега, може да се наложи да претърпи още едно продължение. Под въпрос е дали до юни депутатите ще могат да одобряват бюджет за 2023 година. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР