Основното пристанище на Германия и един от най-големите автомобилни центрове

...
Основното пристанище на Германия и един от най-големите автомобилни центрове
Коментари Харесай

Четвъртото най-голямо контейнерно пристанище в Европа е задръстено от автомобили

Основното пристанище на Германия и един от най-големите автомобилни центрове в света Бремерхафен е задръстено от коли. Причините са няколко. От една страна е неналичието на чиновници, които да реалокират контейнери и коли отвън пристанището. От друга страна високите размери на търговията предизвикват струпване на стоката по суша и море. Става въпрос за марки като Tesla, Stellantis, BMW, Renault и Volvo. Според логистичните мениджъри закъсненията при експорт на коли са обилни, написа CNBC.

Бремерхафен е четвъртото по величина контейнерно пристанище в Европа във връзка с годишен потенциал. От там минават над 1,7 милиона автомобила годишно.

" Има съществени закъснения при вносът на коли. Има тримесечно закъснение за BMW, а колите стоят и се изчаква да бъдат оборудвани с екстри, изключително със сензорния контролер iDrive ", разяснява Андреас Браун, районен шеф на компанията Crane Worldwide Logistics за Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).

Според компанията за комерсиално разузнаване VesselsValue пристанището на Бремерхафен има сериозен дефицит на водачи на тежки товари.
 Световната корабна промишленост е изправена пред нов проблем
Световната корабна промишленост е изправена пред нов проблем

Депата за контейнери - употребявани за предпазване откакто бъдат разтоварени са цялостни

Освен това сега има липса на задокеански превозвачи на транспортни средства - обстановка, която накара корабната компания Wallenius Wilhelmsen да откаже износ за Съединени американски щати за октомври - декември.

Основните провокации за автомобилните производители са вносът на Tesla от Шанхайската гигафабрика и лекотоварни транспортни средства, които идват с доставки от Япония, Южна Корея и Китай.

Междувременно назрява нова стачка в Обединеното кралство. В пристанището на Ливърпул е планувана четвърта стачка, която продължава до 21 ноември, в случай че не бъде реализирано съглашение с ръководството на пристанището.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР