Основно училище Петко Рачов Славейков“ в село Средногорци спечели и

...
Основно училище Петко Рачов Славейков“ в село Средногорци спечели и
Коментари Харесай

Училище в село Средногорци вече се радва на чисто нов STEM център

Основно учебно заведение „ Петко Рачов Славейков “ в село Средногорци завоюва и осъществя план по Национален парк „ Изграждане на учебна STEM среда “ в размер на 55 556 лв., включително 10% от бюджетните средства на учебното заведение.

В STЕM центъра е построена архитектурна среда, подобаваща за позитивна психическа настройка на учениците и покъщнина, която оформя пространства и зони за самостоятелна и групова работа.



Формирани са четири зони:
„ на върха “ / фронтално обучение/; „ пещера “ /възможност за самостоятелна работа на всеки възпитаник от негово лично устройство/; „ огнище “ /модел за работа на дребни групи/; „ прекарване “ /подреждане на мебелировката по метод, който да разрешава на групи възпитаници взаимно да работят по дадена практическа задача или  проект/.
По този метод се извършва условието за съвременно STEM образование. Благодарение на техническото съоръжение в кабинета ще се надгражда и обогатява образователния развой по метод, който да способства за по-лесното разбиране и схващане на преподавания материал. Освен това ще се показва практическото приложение на редица научни правила, което от своя страна ще спомогне за построяването на причинно-следствени връзки в съзнанието на учениците.  STEM центърът ще помогне учениците да се допрян до действителни специалности, които те могат да изберат в бъдеще.



За реализацията на плана учебното заведение си партира с компания „ Юнион Интерактив “ ООД, която внедри друг вид нововъведения в софтуерен проект. За повишение на компетентностите на учебния екип и за ефикасната работа в новия STEM център, представител на партниращия екип организира образования, ориентирани към подготовка на педагогическите експерти в региона на STEM. Освен плануваното повишение на учителската подготовка, ще проведем действия с други партниращи организации, както и взаимни работни срещи - посещение на експерти в някои от образователните занятия, провеждането на вътрешноинституционални семинари, презентации и други. След като образуваният екип придобие нужните знания и умения, които ще са нужни за сполучливата работа на STEM кабинета, имаме намерение той последователно да се разрасне и да се основат повече благоприятни условия за шерване на опит и практики, както на учебно, по този начин и на по-високо равнище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР