Основно проруски политически опонентиРазмененият Виктор Медведчук, първи в списъкаПрезидентът на

...
Основно проруски политически опонентиРазмененият Виктор Медведчук, първи в списъкаПрезидентът на
Коментари Харесай

Зеленски лиши от гражданство 4-ма видни украинци

Основно проруски политически съперници
Размененият Виктор Медведчук, първи в листата

Президентът на Украйна Влодимир Зеленски разгласи отнемането на поданството на четирима видни украинци, измежду които депутати, притежатели на телевизионни канали и даже проруски политически съперници, предадоха международните организации
“Реших да приключа поданството на четирима души ”, сподели Зеленски във видео, оповестено в сряда сутринта. “Ако депутатите изберат да служат не на украинския народ, а на убийците, пристигнали в Украйна, нашите дейности ще бъдат своевременни ”, предизвести още президентът.

Първият, на който е отнето украинското поданство, е прокремълският политик Виктор Медведчук. Преди да бъде трансфериран в Русия през септември 2022 година като част от замяна на пандизчии, той беше началник на проруската политическа партия “Опозиционна платформа - За живот ”. Двама от неговите депутати Ренат Кузмин и Тарас Козак също бяха лишени от поданство от украинския президент. Козак притежаваше три телевизионни канала и беше обект на съветски и американски наказания. От своя страна Ренат Кузмин беше упрекнат в държавна измяна от украинската страна.

Последен в листата е Андрий Деркач, някогашен украински парламентарист, също обект на американски наказания за пране на пари и нарушение на наказания. През 2021 година Вашингтон го упрекна, че е оказал помощ на Русия да се манипулира миналогодишните президентски избори в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР