Основният проблем с появата на мухъл в жилищни апартаменти е

...
Основният проблем с появата на мухъл в жилищни апартаменти е
Коментари Харесай

Как да се справим с опасната плесен в дома си?

Основният проблем с появяването на плесен в жилищни жилища е освен нарушаване на естетическите аспекти на интериора, само че и сериозна заплаха за здравето на семействата.

Благоприятните условия за развиването на спори на плесен включват: висока мокрота, към 70-75%, минимална дневна светлина и температура 25-30 о С.

Премахването на плесен се прави на 3 стадия: подготовка, разчистване и попречване.

Първият стадий е подготовката. 

Този миг е един от най-важните, защото е значимо да се предотврати разпространяването на разногласия в жилището, както и да се обезпечи ваша лична отбрана по време на почистването. За да извършите това, пробвайте се да изолирате нечистата зона колкото е допустимо повече и не забравяйте да си подготвите очила, ръкавици, маска или респиратор за работа.

Също по този начин е значимо да премахнете всички принадлежности, предмети за персонална хигиена, облекла, играчки - т.е. всички персонални и домашен предмети  от третираното помещение. Няма да е ненужно да премахнете или преместите настрани мебелите и предметите на декора. Тези ограничения ще сведат до най-малко контакта на патогенни спори и химикали с предмети, които по-късно ще бъдат употребявани от членовете на фамилията.

Вторият стадий е разчистване.

Въпреки обстоятелството, че мухълът не се прилепва добре към повърхността, мощно се предлага да не се почиства механично. Първо, по този метод спорите ще стартират интензивно да се хвърлят във въздуха и да се утаяват върху повърхности, и второ, такова разчистване ще отстрани единствено забележимите прояви на плесен, без да отстрани огнищата вътре в повърхността. За да бъде премахването на плесен допустимо най-ефективно, е належащо да се употребяват единствено висококачествени, профилирани артикули.

Когато почиствате повърхности, не се ограничавайте единствено с почистването на забележимата област на лезията, не забравяйте да третирате най-близката зона, защото спорите на плесен могат да бъдат в повърхностната конструкция до засегнатата област. Ако тези спори не бъдат отстранени, тогава резултатът от третирането няма да бъде дългогодишен, защото след къс интервал от време тези спори ще стартират да демонстрират интензивност и забележимите признаци на увреждане ще стартират да се появяват още веднъж на повърхността.

Третият стадий е предварителната защита.

В битката с плесен вкъщи, предварителната защита е най -важното. За това е значимо да се извърши антисептична обработка на стени, подове и тавани, а в пространства с висока мокрота също си коства да се направи хидроизолация, с цел да се предпазят структурите от влага. Освен това е значимо да се следи общото положение на жилището или къщата, да се почистват навреме зараждащите огнища на плесен, да се избърсват мокри пространства със суха забрадка и постоянно да се проветрява жилището, изключително пространства с висока мокрота.

Срокът на отбрана значително зависи от интензивността на приложимост. В пространства, където има непрекъсната висока мокрота, се предлага да се прави превантивна обработка на всеки 3-5 години.

Превенцията е най-важната стъпка в битката с мухъла, защото е доста по-лесно да се предотврати появяването му, в сравнение с да се подхващат ограничения за премахването му.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР