Основният проблем на УМБАЛ Лозенец“ е кадровият. Това заяви директорът

...
Основният проблем на УМБАЛ Лозенец“ е кадровият. Това заяви директорът
Коментари Харесай

Д-р Стоянов: Основният проблем на болница „Лозенец“ е кадровият

Основният проблем на УМБАЛ „ Лозенец “ е кадровият. Това съобщи шефът на болничното заведение доктор Христо Стоянов.

Пред Българска национална телевизия той описа както за компликациите, по този начин и за триумфите на лечебното заведение, във връзка със 75-годишнината от основаването на „ Лозенец “.

Д-р Стоянов посочи, че най-сериозният кадрови проблем е в региона на експертите по здравни грижи и изрази вяра скоро казусът да откри своето решение на държавно равнище.

В болничното заведение специализират над 150 млади лекари, заяви още шефът ѝ, като добави, че всички, които се образоват там, имат опция след завършването си да останат на работа в лечебното заведение.

„ Непрекъснато се стремим да привличаме млади експерти, в това число и такива, които са отвън България. Вече имаме сътрудник, който след 10 години работа в Германия пристигна да работи при нас и сега сме в контакт с други наши млади експерти, които работят в чужбина и демонстрират интерес да стартират работа при нас “, описа доктор Стоянов.

Той заяви и за най-новата компетентност в болничното заведение, която по думите му е извънредно рядка за България – компетентност в региона на лицево-челюстната хирургия, която се предлага в лечебното заведение безусловно от седмица.

Директорът на УМБАЛ „ Лозенец “ напомни в резюме историята на болничното заведение и заключи: „ През годините болничното заведение от профилирана конструкция, която обслужва стеснен кръг от хора се трансформира във високоспециализирано болнично лечебно заведение, необятно отворило порти за всички български жители “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР